În PSD se reaprinde războiul dintre tabere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictul mocnit dintre grupările Iliescu, Geoană şi Năstase este pe cale să iasă din nou la suprafaţă. Liderii "grupului de la Cluj" se pregătesc şi ei de luptă În PSD s-a ajuns

Conflictul mocnit dintre grupările Iliescu, Geoană şi Năstase este pe cale să iasă din nou la suprafaţă. Liderii "grupului de la Cluj" se pregătesc şi ei de luptă

În PSD s-a ajuns la contrareformă, susţine unul dintre reprezentanţii "grupului de la Cluj", Vasile Puşcaş. El crede că gruparea din care face parte nu mai funcţionează.

Liderii social-democraţi reuniţi în aşa-zisul "grup de la Cluj", care în 2005 îl debarcau de la şefia PSD pe Ion Iliescu, par să se pregătească pentru o nouă bătălie.

Vasile Puşcaş avertizează asupra contrareformei în partid şi atrage atenţia că "tacticile greşite, obiectivele false şi interesele de grup şi individuale" au făcut ca "grupul ideatic de la Cluj să nu mai funcţioneze".

"Sunt destul de departe, atât la nivel programatic, cât şi la nivelul oamenilor, faptele de acum faţă de ceea ce am propus în 2005 şi chiar la începutul lui 2006. Ideea <> a pornit de la proiectul de reformă a partidului, dar, din păcate, s-a ajuns la contrareformă. Eu nu văd să mai funcţioneze acel grup ideatic de la Cluj din moment ce s-a ajuns la contrareformă", a precizat Puşcaş.

În ceea ce priveşte motivele pentru care s-a ajuns aici, "este vorba despre interesele de grup şi individuale, tactici greşite şi obiective false", adaugă clujeanul. Referitor la influenţa pe care o mai are "grupul de la Cluj" în PSD, Puşcaş a arătat că aceasta depinde de capacitatea fiecărei organizaţii locale.

"În momentul de faţă este nevoie de o refondare a social-democraţiei în România. Nu reformare, ci refondare", a zis Puşcaş.

"Grupul de la Cluj" a scăzut în popularitate

Vasile Dâncu are o opinie separată. "După părerea mea nu a scăzut influenţa Grupului de la Cluj. A scăzut în popularitate, datorită unor conjuncturi mediatico-politice, ideea de reconstrucţie a clasei politice, ideea de modernizare a partidelor, ideea de schimb de generaţii. Vedem că după câteva încercări nereuşite legate de CNSAS, de procesul împotriva comunismului, avem un fel de reacţie care vine din urmă, a vechii generaţii. Dacă ne uităm în sondaje vedem că oamenii vor altceva. Ar vrea o schimbare a clasei politice", a declarat Vasile Dâncu.

"Vom lupta pentru reforma partidului"

Strategul PSD susţine că social-democraţii clujeni se vor implica în politica naţională ca şi până acum, însă a subliniat importanţa conjuncturilor politice care se nasc. Cu toate acestea, Vasile Dâncu declară ferm: "Ne vom lupta în continuare pentru reforma partidului, pentru modernizarea PSD, indiferent cât de mare este rezistenţa".

"Ideile noastre principale vor fi servite în continuare de noi, Vasile Soporan, Vasile Puşcaş, Ioan Rus. Am încercat şi noi să ne răspândim un pic, nu poţi să crezi că poţi face toate funcţiile bine", a spus Dâncu.

Este nevoie de o refondare a social-democraţiei. Nu reformare, ci refondare.
Vasile Puşcaş,
deputat PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite