PSD rămâne cu Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii nu se vor alătura pediştilor de teama anticipatelor Mircea Geoană a declarat, ieri, că moţiunea de cenzură a PD este inutilă pentru că se referă strict la

Social-democraţii nu se vor alătura pediştilor de teama anticipatelor

Mircea Geoană a declarat, ieri, că moţiunea de cenzură a PD este inutilă pentru că se referă strict la referendumul de pe 19 mai şi nu există motive să fie adoptată.

El a mai spus că PSD nu va intra într-un proces de declanşare a alegerilor anticipate. Potrivit lui Geoană, deciziile referitoare la moţiunea de cenzură trebuie luate după terminare negocierilor cu partidele, cu preşedintele şi cu premierul.

"Moţiunea PD nu are decât un singur scop: să perpetueze prezenţa guvernului Tăriceanu până în sesiunea parlamentară viitoare, ştiindu-se că există doar o moţiune pe sesiunea parlamentară. Deci, dacă se trage un cartuş în gol, cum va fi cazul la aceasta, înseamnă că de fapt PD doreşte prelungirea mandatului lui Tăriceanu", a apreciat Geoană.

Preşedintele PSD a adăugat că, în acest moment, obligaţia de a da un răspuns politic la actuala situaţie revine preşedintelui Băsescu şi premierului Tăriceanu.

"Până la urmă, preşedintele României va trebui, în transparenţă, la consultările cu partidele, să spună care ar fi tipul de guvern şi de majoritate pe care eventual le-ar prefera", a arătat Geoană.

Negocieri secrete

Surse din PSD au afirmat că decizia majoritară a conducerii PSD este de a poziţiona partidul exclusiv în opoziţie. Potrivit surselor citate, consultările cu liberalii ar urma să aibă loc în acest weekend. Mircea Geoană nu le-a comunicat vicepreşedinţilor partidului cu cine va merge la negocieri, existând posiblitatea să se întâlnească singur cu premierul.

Tăriceanu a recunoscut, joi, cu jumătate de gură, că ar putea avea o întrevedere cu liderul social-democrat. Anterior, primul-ministru a precizat că discuţia pe care o va avea cu reprezentanţii partidelor parlamentare se va axa exclusiv pe stabilirea datei pentru alegerile europarlamentare din toamnă. Nici liderii liberali nu ştiau, ieri, prea multe despre o întâlnire cu social-democraţii, întrucât premierul nu informase conducerea partidului despre o astfel de variantă. PNL se aşteaptă ca majoritatea parlamentarilor PSD să voteze împotriva moţiunii de cenzură anunţată de pedişti, bazându-se pe interesul acestora pentru amânarea unor alegeri înainte de termen.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite