PSD rămâne în Opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pesediştii au decis că rezolvarea crizei politice revine preşedintelui Băsescu şi premierului Tăriceanu. Într-o şedinţă extraordinară a conducerii PSD s-a stabilit că social-democraţii

Pesediştii au decis că rezolvarea crizei politice revine preşedintelui Băsescu şi premierului Tăriceanu. Într-o şedinţă extraordinară a conducerii PSD s-a stabilit că social-democraţii vor rămâne în Opoziţie.

În PSD s-au impus liderii, printre care şi Mircea Geoană, care doresc ca partidul să rămână, ferm, în Opoziţie. În plus, se pare că social-democraţii au primit semnale că PNL şi PD s-ar fi înţeles pe marginea noului Cabinet. Majoritatea parlamentară imaginată de Traian Băsescu nu implică cooptarea PSD la guvernare, afirmă surse citate de Mediafax, iar premierul Tăriceanu a declarat public că nu are ce discuta cu PSD. Acestea au fost câteva dintre motivele care au contribuit la luarea deciziei ca PSD să nu se mai implice şi să rămână în Opoziţie.

Declaraţia lui Tăriceanu l-a enervat pe Mircea Geoană, care a decis să nu mai discute cu liberalii şi nu s-a dus la Vila Lac 1, unde delagaţia PNL îl aştepta. Potrivit unor surse din partid, Geoană l-a sunat pe Tăriceanu ca să-i spună că social-democraţii sunt nemulţumiţi că faptul că liderul PNL a spus că nu este dispus să facă compromisuri cu PSD.

Eventuala susţinere parlamentară a oricărui guvern va fi condiţionată, punctual, de social-democraţi pe rezolvarea problemelor din diferite zone sociale.Mircea Geoană a catalogat drept "o imensă minciună" şi "intoxicare" declaraţia lui Alin Teodorescu, care a spus că social-democraţii ar fi cerut posturi în guvern, dar liberalii au refuzat.Surse din partid au mai precizat că PSD nu va mai avea întâlniri cu liberalii sau cu preşedintele Băsescu.

Săptămâna ambasadorilor

Ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett, a venit, pentru a doua oară în două săptămâni, la sediul central al PSD. El a purtat o discuţie de aproximativ o oră cu Mircea Geoană şi a părăsit sediul fără să facă declaraţii. Diplomatul a fost însoţit de subsecretarul de stat parlamentar în Ministerul britanic de Justiţie, baroneasa Catherine Ashton, care a spus că a discutat cu Geoană pe marginea unor proiecte în justiţie. La scurt timp după plecarea delegaţiei britanice, a sosit secretarul general al OSCE. Marţi, la câteva minute de la terminarea şedinţei conducerii PSD, a venit la sediul PSD ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, care a discutat aproximativ o oră cu Mircea Geoană despre situaţia din România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite