PSD spune că nu mai votează ordonanţele de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Geoană consideră că Guvernul a ajuns într-o „cavalcadă a erorilor“.Recenta ordonanţă de urgenţă a Guvernului, care se referă la completarea sau abrogarea actelor normative, chiar şi înainte de intrarea în vigoare, a stârnit critici aspre.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a criticat, ieri, ordonanţa, spunând că  actul normativ riscă să dezechilibreze întreg sistemul de legiferare.

El a menţionat că ordonanţa nu a avut niciun aviz de la miniştrii social-democraţi şi l-a criticat pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care, fără a avea avizele necesare, a introdus actul normativ în şedinţa Executivului de săptămâna trecută.

În opinia lui Geoană, Guvernul a ajuns într-o „cavalcadă a erorilor“, promovând ordonanţa pentru a repara erorile Ministerului Justiţiei în ceea ce priveşte codurile juridice.

„În principiu, PSD nu va vota ordonanţa atunci când va ajunge în Parlament. Iar în următoarea sesiune parlamentară vom avea o disponibilitate foarte mică de a mai trece ordonanţele de urgenţă ale Guvernului“, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu-Duvăz.

Ordonanţa care a stârnit nemulţumirea PSD a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial şi stabileşte că, odată adoptate, actele normative pot fi completate sau abrogate şi înainte de data intrării în vigoare.

O altă prevedere se referă la eliminarea studiilor de impact pentru actele normative pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea. Liberalii, prin vocea preşedintelui partidului, Crin Antonescu, au apreciat ordonanţa ca „neconstituţională” şi au anunţat că vor sesiza Avocatul Poporului, instituţia în măsură să atace actul normativ la Curtea Constituţională.

Şi liderul deputaţilor

UDMR, Marton Arpad, a criticat ordonanţa, afirmând că pentru acest act normativ, „Guvernul merită o moţiune de cenzură, una care să treacă“.

image

Acea ordonanţă modifică un text din legea privind tehnica legislativă, complinind o lacună.

image


Cătălin Predoiu
ministrul Justiţiei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite