PSD, cu ochii pe opozitie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD si-a redeschis elegantul sediu din Kiseleff, pentru aceste alegeri, considerand ca acesta este mai impresionant si poate ilustra mai bine importanta localelor. Pe un perete, au fost asezate mai

PSD si-a redeschis elegantul sediu din Kiseleff, pentru aceste alegeri, considerand ca acesta este mai impresionant si poate ilustra mai bine importanta localelor. Pe un perete, au fost asezate mai multe televizoare imense, fixate pe toate posturile romanesti si pe cateva straine. Partidul de guvernamant a organizat conferinte de presa din doua in doua ore, pentru a comunica nereguli descoperite pe parcursul votarii, acuzand Alianta PNL-PD-PRM ca incearca sa fraudeze alegerile. Pesedistii au impartit neregulile in doua categorii: continuarea campaniei electorale si votarea cu mai multe buletine de vot. Cele mai multe au fost la Cluj, unde spune PSD s-a facut campanie pentru Boc pe parcursul zilei de duminica. Cea mai hazlie sesizare pesedista priveste numarul de inmatriculare a unor masini. PSD spune ca banii destinati membrilor birourilor sectiilor de votare din Cluj s-au impartit din masini care aveau numarul de inmatriculare PRM, "ceea ce inseamna campanie electorala mascata". La Galati, tot la capitolul masini, o Dacie cu numarul de inmatriculare ascuns in carpe a impartit fluturasi pentru Eugen Durbaca. Cu mai multe buletine s-a votat, spune PSD, in Cluj, unde fostul ministru al invatamantului, Andrei Marga, a primit doua buletine de vot pentru Consiliul judetean. In Dolj, au fost cazuri similare, la nivel de comuna. In Timisoara, o alegatoare a primit mai multe buletine pentru primar, iar la Braila s-a gasit un buletin de vot gata stampilat. Cu toate aceste nereguli, PSD spune ca nu va contesta rezultatul alegerilor.
Sf. Gheorghe
Buletine de vot gata stampilate pe UDMR
Venita sa voteze la sectia nr. 5 de la Liceul "Mikes Kelemen" din Sf. Gheorghe, o alegatoare a constatat ca nu mai trebuie sa se osteneasca. Odata ajunsa in cabina de vot, d-na Marzac Maria a descoperit ca cele 3 buletine de vot pe care le primise erau gata stampilate pe patrulaterele cu candidatii UDMR. Femeia a reclamat imediat faptul presedintei sectiei Manolatos Csilla, si apoi, fiindca aceasta incerca sa puna batista pe tambal, a sesizat Biroul Electoral Judetean. Singura masura luata de cei doi membri ai BEJ care, ajunsi la fata locului, au constatat ca sesizarea era intemeiata a fost... intocmirea unui proces-verbal in care au consemnat faptele, dimpreuna cu precizarea ca, ulterior, alegatoarei i s-a dat un alt set de buletine de vot! Chestionat asupra acestei "rezolvari", presedintele BEJ Covasna, magistratul Pusztai Miklos, ne-a oferit, senin, urmatoarea explicatie: "Se pare ca a fost o oarecare neglijenta, dar lucrurile nu sunt prea clare. Exista trei ipoteze: ori e o provocare din partea alegatoarei respective, ori aceasta a stampilat din greseala pe UDMR si apoi n-a mai vrut sa recunoasca, ori a primit buletinele de vot uitate pe masa de un alt alegator, din cauza imbulzelii din sectie"!
La Bucuresti, cele mai multe contestatii au venit de la PSD
Presedintele BEM Bucuresti, Elena Roventa, a spus ca cele mai multe contestatii au venit din partea PSD (peste 22, din 31) si reprezentau sesizari referitoare la fapte minore, cum ar fi intrarea in sectii cu diverse ecusoane sau alte insemne. "O problema deosebita a reprezentat-o cazul de la o sectie din sectorul 2 (sectia 292 - n.n., de la Scoala 62), despre care noi doar am fost instiintati, nu am dat solutie. Aici, o persoana a fost depistata cu doua buletine de vot pentru alegerea primarului de sector. Presedintele a suspendat pentru o perioada legala activitatea sectiei, pentru verificari. In urma cu cateva ore, procesul de votare a fost reluat si am inteles ca persoana care avea un buletin de vot in plus face obiectul cercetarii, deci nu este problema noastra, intrucat este vorba de o infractiune", a mai spus presedintele BEM. Roventa a adaugat ca si Asociatia ProDemocratia a sesizat BEM in legatura cu faptul ca anumite birouri nu erau sigilate, desi detineau unele documente.
Arad
Bataie intre pesedisti si pedisti
Potrivit unei sesizari primite de la Asociatia Pro Democratia (APD), la Chisinau Cris, simpatizantii PSD s-au luat la bataie, intr-un bar, cu cei ai PD. Scandalul a pornit de la faptul ca fetele unui candidat PSD i-au "incitat" pe cei din bar sa voteze cu partidul din care face parte tatal lor. Membrii PD au aflat si au mers cu camera de luat vederi sa filmeze aceasta situatie. "Cele doua grupuri s-au luat la bataie", se incheie, sec, comunicatul APD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite