PSD numără pagubele la locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD-iştii se reunesc la finalul săptămânii la Constanţa, pentru a-şi regla conturile după alegerile locale La alegerile de pe 1 şi 15 iunie doar patru filiale PSD au scos un scor mai

PSD-iştii se reunesc la finalul săptămânii la Constanţa, pentru a-şi regla conturile după alegerile locale

La alegerile de pe 1 şi 15 iunie doar patru filiale PSD au scos un scor mai bun decât în 2004. PSD Cluj se află printre marii perdanţi ai localelor.

La hotelul Malibu din Mamaia, Comitetul Executiv Naţional nu o să aducă decât eventuale mustrări pentru şefii de organizaţii care nu au scos scoruri bune în alegeri. "O să fie ceva mustrări, dar doar atât", afirmă surse din PSD.

De altfel, Mircea Geoană i-a băgat, de ieri, în şedinţă pe liderii cu rezultate slabe. Preşedintele PSD nu a aplicat nicio sancţiune. Asta pentru că noua filosofie a conducerii PSD este că din moment ce social-democraţii se proclamă drept câştigătorii alegerilor, eventualele decapitări nu cadrează cu logica unui învingător.S-a stabilit deja ca PSD să vorbească în public din ce în ce mai mult de eventuala guvernare din toamnă, alături de conservatori.

Acuzaţii de blat la Cluj

O bună parte din liderii PSD se aşteaptă ca organizaţia condusă de Vasile Dâncu să fie criticată pentru scorul slab. PSD-iştii nu se aşteaptă la măsuri drastice nici în acest caz.

"Clujenii or să scape. Au avut un scor mic. Au avut blatul făcut cu PDL. Geoană nu o să le zică nimic, doar Iliescu o să le zică probabil câte ceva", mai susţin sursele citate. La PSD Cluj a fost, săptămâna trecută, un val de demisii, care i-a cuprins pe şefii organizaţiilor din Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii şi Huedin. Vasile Dâncu a explicat, atunci, că motivul pentru care PSD Cluj a scos un rezultat atât de slab este că "în Transilvania PSD nu a câştigat niciodată".

Patru "barosani" performanţi

Constantin Nicolescu (Argeş), Stancu Bunea (Brăila), Ioan Cindrea (Sibiu) şi Liviu Dragnea (Teleorman) sunt singurii patru şefi de organizaţii PSD care au scos un procent mai bun la alegerile din acest an decât la cele din 2004.

Nicolescu se poate mândri cu un mandat în plus la CJ şi cu faptul că l-a înfrânt pe Cristian Boureanu. Liviu Dragnea este fostul director al campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare de anul trecut. Locul său la locale a fost luat de Miron Mitrea.

Învingător în alegeri, Dragnea ar putea să facă reproşuri serioase în CEX, cu atât mai mult cu cât în noiembrie 2007 s-a confruntat cu dezinteresul filialelor.

"Principala concluzie în ceea ce priveşte rezultatele PSD se referă la faptul că organizaţiile judeţene care se aflau pe un trend descendent şi-au accentuat căderea în alegerile locale, în timp ce organizaţiile stabile, cu lideri de forţă, au obţinut mai multe voturi, la consiliile judeţene şi la primării.

O atare concluzie ar trebui să determine măsuri punctuale din partea conducerii centrale a PSD", se arată în analiza efectuată de Institutul Social-Democrat "Ovidiu Şincai".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite