PSD, indecis în privinţa uninominalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii vor stabili, luni, poziţia deputaţilor partidului faţă de votul uninominal în şedinţa Biroului Permanent Naţional, au afirmat surse din partid. Luni vor fi chemaţi

Social-democraţii vor stabili, luni, poziţia deputaţilor partidului faţă de votul uninominal în şedinţa Biroului Permanent Naţional, au afirmat surse din partid.

Luni vor fi chemaţi la sediul central toţi cei care au diferite viziuni asupra votului uninominal pentru a se putea armoniza diferitele păreri.

Discuţiile de luni vin pe fondul unor discuţii în contradictoriu între deputaţii PSD în Comisia pentru elaborarea codului electoral. Eugen Nicolicea a afirmat că Victor Ponta nu a avut mandat de la partid la discuţiile purtate pe marginea legii privind votul uninominal.

Eugen Nicolicea a propus votul uninominal majoritar, un sistem similar alegerii primarilor, menţionând că acest sistem se apropie cel mai mult de votul uninominal. El a adăugat că acest sistem este cunoscut de cetăţeni. Mircea Geoană a spus că, deşi proiectul de lege propus de PSD se apropie cel mai mult de votul uninominal autentic, PSD a acceptat varianta iniţiată de Asociaţia Pro Democraţia, tocmai pentru a putea ajunge cât mai rapid la un compromis care să permită aplicarea efectivă a votului uninominal în sistemul electoral românesc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite