PSD începe campania pentru referendum, de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD a pregătit o campanie descentralizată pentru referendumul de pe 19 mai. Preşedinţii de filiale s-au întâlnit cu conducerea centrală, primind libertate de acţiune pentru manifestările

PSD a pregătit o campanie descentralizată pentru referendumul de pe 19 mai. Preşedinţii de filiale s-au întâlnit cu conducerea centrală, primind libertate de acţiune pentru manifestările din teritoriu. Dar resursele pesediştilor par să se îndrepte mai ales spre organizarea manifestărilor din 1 Mai, urmând ca abia apoi să tragă tare pentru referendum. De 1 Mai, la Bucureşti, PSD organizează un miting la care să aşteaptă să participe 10.000 de oameni, atraşi de meniul tradiţional, mici şi bere.

Marii absenţi la întâlnirea dintre conducerea PSD şi şefii de filiale au fost Ioan Rus şi Vasile Dâncu, cei care au încercat să-i convingă pe liderii PSD să renunţe la suspendarea lui Traian Băsescu.

Potrivit unor surse din PSD, în cazul unui eşec privind referendumul, pesediştii îşi vor schimba relaţia cu liberalii.

Grupul de la Cluj a fost unul dintre susţinătorii unei apropieri cu democraţii, dar, din motive tactice, social-democraţii au ales să-i sprijine pe liberali.

Unul dintre obiectivele principale ale campaniei PSD va fi mobilizarea electoratului la vot atât a propriilor simpatizanţi, cât şi a alegătorilor care sunt împotriva preşedintelui suspendat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite