PSD, în căutarea celor opt voturi pentru anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Victor Ponta a explicat, ieri, că social-democraţii mizează pe constituirea unei majorităţi parlamentare, care să dea jos actualul Cabinet şi să respingă alte două propuneri de prim-ministru, situaţie ce ar deschide calea anticipatelor.

"Cred că, dacă reuşim să avem 236 de parlamentari, iar în 60 de zile primul-ministru propus de preşedinte probabil va fi tot Boc - sau un Boc, tot un Boc - nu va obţine votul Parlamentului, trebuie să mergem la alegeri şi cred că în primăvara anului 2011 ar fi absolut necesar", a spus Ponta.

Liderii social-democraţi au anunţat deja că pe parcursul verii vor încerca să obţină cele opt voturi de care mai au nevoie pentru atingerea majorităţii de 236, ce ar asigura succesul moţiunii de cenzură anunţate pentru la toamnă. Guvernul Boc a supravieţuit moţiunii de cenzură din iunie doar pentru că Puterea a avut opt voturi în plus faţă de Opoziţie.

În privinţa alegerilor prezidenţiale anticipate, aduse în discuţie de liderul liberal Crin Antonescu, şeful PSD s-a arătat foarte rezervat, recomandând ca "răul pe care îl face Traian Băsescu" să fie oprit de "un guvern legitim", rezultat din alegerile anticipate. Ponta a exclus o guvernare comună cu liberalii, spunând că electoratul trebuie să aleagă între măsurile de dreapta şi cele de stânga.

Întrebat, luni, într-o emisiune televizată, dacă PNL va accepta să facă un guvern cu PSD în cazul în care se organizează alegeri anticipate şi niciunul dintre partide nu obţine 51% de voturi, Crin Antonescu a răspuns : "Nu e o ipoteză exclusă, dar nu e nici o ipoteză pe care pot s-o confirm acum, e prematură o asemenea discuţie".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite