PSD împrumută 1 milion de euro pentru a cumpăra sediul din Kiseleff

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii vor să contracteze un credit în valoare de un milion de euro, la Unicredit Ţiriac, pentru a cumpăra sediul central al partidului, situat în Bulevardul Kiseleff.

Creditul va fi făcut pe o perioadă de şapte ani, cu o dobândă de 10.000 de euro pe lună, adică exact cât sunt nevoiţi social-democraţii să scoată din buzunar pentru plata chiriei. De altfel, conducerea PSD urmăreşte ca prin cumpărarea sediului să scape de chiria pe care o plăteşte în prezent către RAPPS şi care s-a dovedit împovărătoare pentru partid.

Valoarea de inventar a imobilului din Kiseleff, comunicată de RA-APPS, este de aproape 30 miliarde de lei, la care se adaugă TVA, astfel că valoarea de achiziţie a imobilului este de peste 37 miliarde lei, adică în jur de 900.000 euro.

La mijlocul anului trecut social-democraţii înregistrau către RAPPS restanţe de plată adunate din ultimii patru ani. Partidul a reuşit atunci să plătească o bună parte a sumelor datorate, rămânând doar cu unele datorii la chirie şi la plata facturilor curente.

Ca să vadă de ce bani dispun, social-democraţii au discutat şi despre situaţia financiară a partidului în perioada 2008-2010, dar şi despre stadiul achitării cotizaţiilor de către filialele judeţene. Şi membri Biroului Permament au trebuit să dea socoteală cu privire la plata contribuţiilor la puşculiţa partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite