PSD cere guvernului să crească pensiile cu bani din Fondul Proprietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii şi liberalii au purtat, ieri, la Palatul Victoria, o discuţie tensionată pe marginea majorării punctului de pensie. Delegaţia PSD a fost condusă de Mircea Geoană şi

Social-democraţii şi liberalii au purtat, ieri, la Palatul Victoria, o discuţie tensionată pe marginea majorării punctului de pensie.

Delegaţia PSD a fost condusă de Mircea Geoană şi i-a cuprins pe Viorel Hrebenciuc, Marian Sârbu, Constantin Niţă şi Dan Nica, iar din partea liberalilor au fost prezenţi premierul Tăriceanu, Varujan Vosganian şi Paul Păcuraru.

Dan Nica a declarat că întâlnirea a fost una tensionată. PSD a solicitat majorarea punctului de pensie, iar liberalii au declarat că nu sunt fonduri bugetare pentru acest lucru. Surse participante au declarat că liberalii au încercat prin tot felul de modalităţi să îi convingă pe pesedişti că nu se poate adopta acum această măsură, dar social-democraţii au arătat că banii ar putea fi luaţi din taxele pe alcool, tutun, petrol şi pariuri. Potrivit surselor citate, pesediştii ar fi spus că bani pentru pensii s-ar putea găsi şi prin preluarea unui procent de 50% din Fondul Proprietatea.

Surse guvernamentale au afirmat că delegaţia PSD ar mai fi susţinut o iniţiativă a partidului, care propunea desfiinţarea Fondului Proprietatea şi susţinerea contribuţiilor la majorarea bugetului pentru pensii, de către societăţile din Fond. Dan Nica a mai spus că discuţia dintre delegaţiile PSD şi PNL s-a terminat fără a se fi ajuns la un punct comun. PSD a declarat, anterior, că nu exclude introducerea unei moţiuni de cenzură dacă adoptarea legii privind pensionarii va fi obstrucţionată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite