PSD a pus în funcţiune mecanismul de suspendare a lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii au declanşat procedurile de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, juriştii partidului lucrând, în prezent, la redactarea sesizării către Curtea

Social-democraţii au declanşat procedurile de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, juriştii partidului lucrând, în prezent, la redactarea sesizării către Curtea Constituţională. Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, sâmbătă, paşii pe care formaţiunea îi va face ca urmare a scandalului "Biletul": modificarea legii referendumului astfel încât acesta să fie validat de prezenţa a doar jumătate plus unu din cei care votează, demararea de negocieri cu toate partidele politice, strângerea de semnături necesare sesizării Curţii Constituţionale şi constituirea unor comisii care să lucreze la textul sesizării şi la cel al moţiunii de cenzură. Ieri, comisia, din care fac parte printre alţii Victor Ponta, Antonie Iorgovan, Valer Dorneanu, Şerban Nicolae, a început lucrul la textul sesizării către Curte. Potrivit lui Ponta, documentul va cuprinde cazuri foarte clare de încălcare a Constituţiei de către preşedintele Traian Băsescu, precum nota trimisă ministrului Şereş în cazul Alro, numirea şefului CSM, schimbarea preşedinţilor Camerei sau Senatului. "Băsescu trebuie să îşi dea seama că nu poate să dea ordine parlamentului mereu, că nu poate să dea ordine CSM sau miniştrilor", a spus Ponta.

Geoană trimite reclamaţii la DNA şi la Bruxelles

Social-democraţii vor sesiza Parchetul General şi DNA, dacă cele două instituţii nu vor începe din oficiu cercetarea preşedintelui şi a premierului pentru fapte de înaltă corupţie. "Facem un apel serios la adresa instituţiilor statului, către Parchetul General şi DNA. În absenţa acestei sesizări, ne vom sesiza noi ca în faţa acuzelor grave de corupţie la nivel înalt ale premierului către preşedinte şi la acuzele grave de corupţie la nivel înalt din partea preşedintelui către premier să facă neîntârziat obiectul unei anchete penale în cadrul sistemului de justiţie", a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană. Liderul PSD a anunţat că va trimite săptămâna aceasta principalilor lideri din Europa "informaţii detaliate" despre criza politică din România, iar un Birou Politic al socialiştilor europeni pe acest subiect va fi organizat la Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite