PSD pierde o funcţie la Cameră, UDMR şi UNPR câştigă două

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două posturi de secretar general adjunct de la Camera Deputaţilor au fost atribuite, prin votul plenului, candidaţilor propuşi de UDMR şi UNPR. Cum unul dintre posturi nu era liber, ocupanta (din partea PSD)  a fost pusă pe liber.

Reprezentanţii UDMR şi UNPR, Gaspar Istvan şi Marian Enache, au devenit secretari generali adjuncţi după ce au au fost validaţi de plen prin procedura cu buletine de vot. Reprezentanta PSD care ocupa un post de secretar general adjunct, Ileana Maria Luncan, a fost eliberată din funcţie tot prin votul plenului, dar de data aceasta s-a recurs la sistemul electronic.

În sală nu s-au aflat decât deputaţii Puterii, deoarece aleşii Opoziţiei au părăsit lucrările, ca protest pentru că şedinţa era condusă de preşedintele Camerei, Roberta Anastase, pe care o acuză de fraudă la votul pe Legea pensiilor.

UDMR şi UNPR au solicitat, în Biroul permanent de săptămâna trecută, să le fie repartizat un post secretar general adjunct. Şi PSD a cerut acelaşi lucru, dar cererea social-democraţilor a fost respinsă deoarece, potrivit secretarului Camerei, Sever Voinescu (PDL), „ nu a fost nimeni să o susţină”. Opoziţia nu s-a mai prezentat de mai bine de trei luni la şedinţele Biroului Permanent, cerând demisia din funcţie a Robertei Anastase.

În aceeaşi şedinţă, Roberta Anastase a solicitat secretarului general al camerei, Gheorghe Barbu (PDL), o evaluare a Mariei Luncan, care ocupa postul de secretar general adjunct. Celălalt post de secretar general adjunct era vacant, prin pelcarea reprezentantului PSD, Valer Dorneanu.

La începutul actualei legislaturi, s-a stabilit în urma negocierilor, ca PDL să preia conducerea Camerei prin Roberta Anastase şi postul de secretar general adjubct, în timp ce posturile de secretar general adjunct reveneau PSD.








Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite