PSD fuge de moţiunea lui Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii nu vor vota iniţiativa PD şi nu vor încerca să-l răstoarne pe Tăriceanu Guvernul Tăriceanu este liniştit: PSD nu va vota, azi, alături de PD, pentru schimbarea

Social-democraţii nu vor vota iniţiativa PD şi nu vor încerca să-l răstoarne pe Tăriceanu

Guvernul Tăriceanu este liniştit: PSD nu va vota, azi, alături de PD, pentru schimbarea Executivului şi nici nu va depune propria moţiune de cenzură. Sub pretextul că este nevoie de stabilitate până la summitul NATO, din aprilie 2008, social-democraţii se joacă de-a opoziţia şi depun doar moţiuni simple, care n-au practic niciun efect. Resemnat, Emil Boc spune că PD şi-a atins scopul, prin oficializarea legăturii dintre PNL şi PSD.

Parlamentarii PSD nu vor vota moţiunea de cenzură iniţiată de PD, pentru că aceasta reprezintă expresia luptei pentru supremaţie între PNL şi PD, în interiorul Alianţei DA, a anunţat, ieri, vicepreşedinetele PSD, Cristian Diaconescu. Potrivit acestuia, conducerea partidului va decide în această dimineaţă ce vor face parlamentarii PSD, la votul din Legislativ. Diaconescu a adăugat că social-democraţii nu doresc să fie antrenaţi într-o dispută între democraţi şi liberali, fapt pentru care este foarte posibil ca parlamentarii PSD să nu participe la vot.

Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor a mai anunţat că există posibilitatea ca PSD să depună trei moţiuni simple, pentru a demonstra ineficacitatea Guvernului Tăriceanu. Liderul PSD a precizat că "vulnerabilităţile" cabinetului sunt agricultura şi justiţia.

"Nu mai criticăm prin moţiune de cenzură, o să criticăm prin trei moţiuni simple. Dacă se pune problema de a dărâma guvernul, o să vină alegerile europene şi summitul NATO şi avem nevoie de stabilitate", a afirmat, recent, Diaconescu, la postul de televiziune Realitatea TV. "Nu suntem atât de naivi încât să depunem o moţiune de cenzură pentru a servi scopurile PD sau PLD", a explicat, ieri, vicepreşedintele PSD.

Boc: Unde-i protocolul?

Preşedintele PD, Emil Boc, a cerut, ieri, PSD şi PNL să facă public protocolul de guvernare, iar PSD să îşi declare public susţinerea pentru Guvernul Tăriceanu II. El a declarat că principalul scop al moţiunii de cenzură depuse de PD a fost atins, în condiţiile în care s-a oficializat legătura politică dintre PNL şi PSD. "Această legătură s-a oficializat prin anunţul PSD de a nu susţine moţiunea PD şi prin renunţarea depunerii unei moţiuni proprii de cenzură.

Se demonstrează că avem o înţelegere politică şi o guvernare PSD-PNL", a declarat Boc. Liderul PD a mai spus că are informaţii că protocolul ar conţine clauze care prevăd, într-o primă fază, cooptarea PSD la nivelul eşalonului doi - secretari de stat, şefi de agenţii, şefii de servicii deconcentrate - şi cooptarea ulterioară de miniştri la guvernare. Existenţa unui protocol secret a fost negată şi de PSD, şi de PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite