PSD, felicitat că nu s-a băgat la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Socialiştii europeni i-au promis lui Geoană sprijin la viitoarele alegeri Decizia PSD de a rămâne în opoziţie a fost salutată de liderii din Partidul Socialiştilor Europeni.

Socialiştii europeni i-au promis lui Geoană sprijin la viitoarele alegeri

Decizia PSD de a rămâne în opoziţie a fost salutată de liderii din Partidul Socialiştilor Europeni. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu au participat, la Bruxelles, la reuniunea liderilor din Partidul Socialiştilor Europeni.

Liderii PSD au prezentat situaţia actuală din România şi tendinţele diferitelor partide de pe scena politică, iar decizia PSD de a nu se implica la guvernare a fost salutată de socialiştii europeni. Cristian Diaconescu a declarat că ceilalţi lideri din PES au catalogat drept "înţeleaptă" decizia PSD de a nu intra la guvernare.

Cristian Diaconescu a mai spus că socialiştii europeni le-au promis colegilor români că se vor implica în pregătirea candidaţilor PSD pentru Parlamentul European. "Socialiştii europeni au promis că vor sprijini campania PSD pentru alegerile europarlamentare din toamna acestui an, inclusiv prin pregătirea ofertei electorale pentru acest scrutin", se declară şi într-un comunicat remis de partid. Liderii PES se vor implica, alături de conducerea PSD, în selecţia candidaţilor social-democraţi pentru Parlamentul European. PES îşi va organiza un birou la Bucureşti, în această toamnă, pentru a valida lista cu care PSD se va prezenta la europarlamentare. Discuţiile au abordat şi problema Tratatului Constituţional, liderii PES contestând poziţia Poloniei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite