PSD, sfătuit de consultanţi să iasă de la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD, sfătuit de consultanţi să iasă de la guvernare
PSD, sfătuit de consultanţi să iasă de la guvernare

Ieşirea PSD de la guvernare la sfârşitul acestei luni sau, cel mai târziu, la începutul lui septembrie. Aceasta a fost soluţia pe care consultanţii străini au pus-o pe masa prezidenţiabilului Mircea Geoană, la începutul acestei săptămâni.

Potrivit unor surse care au participat la şedinţa de campanie din Kiseleff, consultanţii PSD le-au explicat liderilor partidului că ieşirea cât mai rapidă de la guvernare ar da mai multă forţă vocii lui Geoană, în lupta cu ceilalţi candidaţi pentru Cotroceni.

Consultanţii le-au recomandat social-democraţilor continuarea şi chiar sporirea atacurilor la PDL, pentru a pregăti terenul în vederea unei posibile rupturi.

Ideea părăsirii Puterii, neagreată de PSD

Majoritatea social-democraţilor, în frunte cu preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, resping însă categoric ideea ieşirii de la guvernare. “Există de ceva vreme în partid discuţia asta privind ieşirea de la guvernare. Cred însă că părăsirea guvernării ar fi un act iraţional! Nu de o ruptură avem nevoie acum, cu toate diferenţele de opinie dintre PSD şi PDL!”, a comentat Iliescu. 

“Nu putem discuta aşa, pe picior, pe lângă drum! Trebuie să punem clar în balanţă argumentele pro şi contra şi abia apoi să decidem!”, a mai comentat Iliescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite