PSD dă în clocot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Năstase anunţă că vrea să revină la conducerea partidului, Mircea Geoană este tot mai contestat de unii membri PSD Grupul de la Cluj a pierdut un reprezentant în conducerea PSD, pe

Adrian Năstase anunţă că vrea să revină la conducerea partidului, Mircea Geoană este tot mai contestat de unii membri PSD

Grupul de la Cluj a pierdut un reprezentant în conducerea PSD,
pe Vasile Dâncu, iar fostul preşedinte Adrian Năstase şi-a anunţat dorinţa de a se întoarce la conducerea partidului.

Eugen Bejinariu, un apropiat al lui Adrian Năstase, l-a criticat, ieri, pe Mircea Geoană, spunând că nu lasă liderii partidului să vorbească. Victor Ponta şi-a dat ieri demisia din Comisia pentru elaborarea Codului electoral.

"Nu pot după 17 ani să mă uit cum partidul ăsta se face pulbere din cauza unor orgolii şi ambiţii şi din cauza incapacităţii de a forma o echipă", a spus Adrian Năstase, într-o intervenţie televizată. El a precizat că nu-şi doreşte funcţia de preşedinte al partidului.

Fostul premier l-a acuzat pe Mircea Geoană că nu i-a oferit sprijin în ultimii doi ani şi că a încercat să-l marginalizeze în partid. Eugen Bejinariu l-a atacat şi el, ieri, pe Mircea Geoană. Bejinariu l-a acuzat pe Geoană că nu lasă liderii partidului să se exprime şi a adăugat că "au fost mai multe momente când au fost puse persoane obediente şefului să sară la gâtul altor lideri de partid".

Oltenii iau locul clujenilor

Evoluţia PSD se anunţă cu atât mai tensionată cu cât a apărut o nouă structură, grupul din Oltenia, care-l sprijină pe Mircea Geoană.

"Nu cred că e vorba de o deteriorare a raporturilor de forţă", a declarat Vasile Dâncu. Senatorul PSD a afirmat că este dreptul preşedintelui PSD să-şi aleagă oamenii cu care doreşte să lucreze şi alături de care poate colabora bine.

Dâncu a adăugat că a demisionat şi pentru că s-a simţit "jignit şi umilit peste măsură" de "marea minciună de la Comitetul Executiv Naţional", spunând că s-a încercat regizarea împăcării sale cu Marian Vanghelie. Vasile Dâncu a precizat că prin demisia sa din funcţia de vicepreşedinte a mai vrut să-i ofere lui Geoană ocazia să scape de imaginea potrivit căreia liderul PSD ar fi produsul grupului de la Cluj.

Ca o replică a "grupului de la Cluj", săptămânile trecute organizaţiile PSD din Oltenia au alcătuit o structură separată care are scopul de a eficientiza relaţiile dintre filiale. "Grupul din Oltenia" este principalul susţinător al lui Mircea Geoană.

Departamentul de comunicare, fără şef

În urma demisiei lui Vasile Dâncu, departamentul pentru comunicare politică al PSD nu are şef, iar sociologul a precizat că îşi va oferi expertiza ori de câte ori i se va cere, inclusiv pentru campania pentru Parlamentul European.

Adrian Severin, preşedintele Institutului Social-Democrat (ISD), a spus că departamentele unui partid nu pot să îndeplinească funcţii tehnice, ci pot cere analiză politică unor institute de specialitate. Severin a mai afirmat că primul care ar trebui chemat să îndeplinească cercetare şi analiză politică în folosul PSD este ISD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite