PSD "atacă" minorităţile pentru moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

În goana după cele 236 de voturi de care au nevoie pentru a dărâma Guvernul Boc, social-democraţii şi-au propus să "seducă" o parte din cei 18 deputaţi ai minorităţilor.

Surse din partid susţin că o primă discuţie între PSD şi minorităţi ar putea avea loc marţi, adică chiar a doua zi după depunerea moţiunii de cenzură. Potrivit aceloraşi surse unii reprezentanţi ai minorităţilor ar fi nemulţumiţi de atitudinea faţă de putere a liderului lor, Varujan Pambuccian, motiv pentru care s-ar putea dovedi sensibili la argumentele social-democraţilor.

Şansele moţiunii ar mai putea creşte odată cu migrarea în PSD a câtorva parlamentari PDL. Seria "achiziţiilor" a fost deschisă de senatorul ex-PDL Gabriel Mutu, care s-a înscris în PSD unde a fost recompensat imediat cu o funcţie de vicepreşedinte la nivelul organizaţiei Bucureşti, conduse de Marian Vanghelie.

Sursele citate mai spun că ultima întâlnire dintre PSD şi PNL pentru definitivarea textului moţiunii va avea loc, cel mai probabil, luni, urmând ca moţiunea să fie depusă în aceeaşi zi sau în cursul dimineţii de marţi.

Zilele trecute se vorbea despre posibilitatea ca întâlnirea să aibă loc duminică, dar surse din PSD spun că este puţin probabil ca liderul partidului Victor Ponta să participe, dat fiind programul foarte încărcat din ultima săptămână şi Congresul extraordinar de sâmbătă.

Potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură se citeşte în şedinţa comună a celor două Camere şi se dezbate în termen de trei zile de la prezentare. Potrivit calendarului avansat de liderul PSD Victor Ponta, moţiunea ar urma să fie dezbătută în săptămâna 25-29 octombrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite