Vanghelie, şef la Bucureşti în absenţa lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie, debarcat acum o lună de la şefia PSD Bucureşti, a organizat o întâlnire cu conducerea organizaţiei taman într-o zi în care actualul lider al organizaţiei şi preşedintele partidului, Victor Ponta, nu se afla în ţară. Vanghelie susţine însă că s-a consultat cu Ponta la telefon.

Chiar dacă nu mai este şef la PSD Bucureşti, Vanghelie a organizat o şedinţă la care au luat parte liderii organizaţiei, cei de la sectoare precum şi consilierii generali ai social-democraţilor. „Domnu Vanghelie a povestit celor care nu ştiau cum a fost atunci când au votat la Comitetul Executiv să nu mai fie preşedinte. Cum a venit domnul Dragnea şi a invocat un anumit articol din Statut şi unii au votat, alţii nu....Dar discuţiile au fost în general despre cum să ne organizăm pentru campanie", au declarat pentru „Adevărul" surse din PSD.

Întâlnirea s-a desfăşurat zilele trecute când Victor Ponta, cel care coordonează acum activitatea PSD Bucureşti, nu se afla în ţară. Vanghelie susţine însă că nu este nimic în neregulă. „Da, m-am întâlnit cu colegii mei. Mă întâlnesc cu ei în fiecare zi. Ne pregătim pentru campanie, avem foarte multă treabă", a declarat Vanghelie pentru „Adevărul".

După ce a rememorat cum a rămas fără funcţie, Vanghelie le-e cerut liderilor de la sectoare să facă propuneri pentru lista candidaţilor la funcţiile de consilier la Primăria Capitalei. „Conform Statului sunt nişte proceduri, organizaţiile fac propuneri pentru consilierii locali, generali, pentru Senat şi pentru Primăria Capitalei şi se decid la nivelul conducerii Bucureşti", a explicat Marian Vanghelie.

Statutul PSD prevede la articolul 31 alineatul cinci că propunerile pentru candidaţii la funcţiile de primar, viceprimar, consilieri municipali şi ai sectoarelor se fac de către consiliul organizaţiei municipale. El a mai spus că a fost vorba despre o şedinţă cu consilierii generali ai PSD pentru a stabili ce poziţie să adopte în privinţa creşterii preţului la gigacalorie. „ A doua zi era şedinţă de Consiliu General şi trebuia să stăm de vorbă să vedem ce facem, ca să nu mai fie disfuncţionalităţi. Am decis să nu venim împotriva primarului general, ci să-l lăsăm să-şi continue mandatul. Ne-am consultat şi cu Victor Ponta la telefon, chiar în aceeaşi zi", a afirmat Vanghelie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite