Elena Udrea, contraatac la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea, contraatac la PSD
Elena Udrea, contraatac la PSD

Ministrul Turismului a reproşat social-democraţilor că vor să iasă din coaliţie, iar lui Mircea Geoană absenţele de la şedinţe. Pe fondul adâncirii crizei din coaliţie, Elena Udrea a lansat un nou tir de critici la adresa partidului condus de Geoană.

Într-un interviu acordat Hotnews.ro, Udrea a afirmat că PSD-iştii „vor căuta un motiv să se supere şi să plece de la guvernare acuzând PDL“. Ea a adăugat că aceştia sperau ca pretextul să fie chiar înfiinţarea comisiei de anchetă în cazul său.

Udrea a reluat scenariul potrivit căruia social-democraţii ar intenţiona se retragă din coaliţie înainte de alegerile prezidenţiale. „Va fi dificil  să intre în alegeri de pe o poziţie secundă, mult în urma candidatului PDL, şi să încerce să convingă oamenii că, totuşi, lucrurile care se întâmplă nu se datorează şi miniştrilor PSD (...)“, a explicat ministrul Turismului.

Udrea a abordat şi subiectul asumării răspunderii de către Guvern pe legile educaţiei, pe care a catalogat-o ca un test. „Atunci vom vedea dacă PSD e la guvernare cu PDL sau în opoziţie alături de PNL“, a conchis ea. Şefa de la Turism a comentat şi situaţia din coaliţie, spunând că în Parlament există acum majoritatea PSD-PNL, care era şi înainte de ultimele alegeri parlamentare.

„Din punctul meu de vedere, Coaliţia nu mai funcţionează şi nu ne mai ajută cu nimic“, a susţinut Udrea. Nici liderul social-democraţilor, Mircea Geoană, nu a scăpat de criticile Elenei Udrea, căruia i-a reproşat că nu mai participă la şedinţele coaliţiei.

Elena Udrea a mai declarat pentru Hotnews că, dacă s-ar fi luat după sentimentele personale, nu ar fi dat bani pentru promovarea turismului românesc la televiziuni. „Dacă ar fi după mine, nu aş da niciun ban la aceste televiziuni şi le-aş lăsa să moară“, a spus Udrea.

Ea a susţinut că alocarea fără licitaţie a 200.000 de euro pentru coproducţia unei emisiuni la Realitatea TV s-a făcut în condiţii legale.

Comisia Udrea, condusă de Ludovic Orban

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Turismului s-ar putea întâlni azi sau mâine pentru a stabili regulamentul de funcţionare şi programul de lucru. Tot atunci urmează să fie desemnaţi vicepreşedinţii comisiei, cele două posturi aparţinând PSD şi UDMR.

Comisia va fi condusă de liberalul Ludovic Orban. În componenţa comisiei vor intra doar deputaţi ai PSD, PNL şi UDMR, deputaţii PDL refuzând să participe. Cei nouă membri ai comisiei sunt deputaţii PSD Aura Vasile, Robert Negoiţă, Vasile Bleotu, Dumitru Chiriţă şi Nicolae Bănicioiu, liberalii Ludovic Orban, Claudiu Ţaga şi Adriana Săftoiu şi deputatul UDMR Lakatos Peter.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite