PSD va candida pe liste separate la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Buzău Constantin Boşcodeală a declarat, că social-democraţii vor avea candidaţi proprii în toate localităţile judeţului la alegerile locale din iunie.

Constantin Boşcodeală a mai precizat că excepţie va face comuna Valea Salciei, unde primarul Marian Muşat, membru PNL, a obţinut la alegerile de anul trecut sută la sută din voturi.

Boşcodeală a precizat că singurele candidaturi sub sigla USL vor fi cele pentru Primăria Buzău, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi pentru cei care vor face parte din Consiliul Local Municipal Buzău şi respectiv Consiliul Judeţean.

Pe de altă parte, liberalii spun că la baza acestei strategii, de a avea candidaţi proprii în toate localităţile judeţului Buzău, PSD urmăreşte să transfere votul pe care l-ar obţine USL pentru candidatul independent, Victor Mocanu, susţinut de Constantin Boşcodeală.

"Listele comune sunt la această oră la Consiliul Judeţean, Consiliul Local Municipal şi lista de la Valea Salciei. Sunt mai mulţi primari şi ai PNL şi ai PSD care doresc liste comune, dar se refuză. Vă pot da cazul comunei Vipereşti unde candidatul Dedu Mircea, membru PSD, a vrut să candideze pe liste USL şi i s-a refuzat această cerinţă pe motiv că trebuie să încercăm să ducem votul către independent (n.r.-Victor Mocanu). Din această cauză domnul Dedu a venit s-a înscris la noi în partid şi va candida din partea PNL. Deci, listele comune sunt refuzate nu pentru binele judeţului, ci pentru sprijinul unei singure persoane. Este păcat că putem avea un judeţ unde USL să ia peste 70 la sută şi în acest caz vom lua mai puţin", a declarat, vineri, vicepreşedintele PNL Buzău, senatorul Cristi Bîgiu.

La Buzău, au apărut disensiuni în alianţa social-liberală, după ce co-preşedinţii USL l-au desemnat pe liberalul Cristi Bîgiu candidat la Consiliul Judeţean Buzău, şi nu pe actualul preşedinte al instituţiei, social-democratul Victor Mocanu.

Pentru a putea candida totuşi la Consiliul Judeţean, Mocanu s-a autosuspendat din PSD, în urmă cu o lună, candidatura sa fiind susţinută de liderul social- democrat Constantin Boşcodeală care este cumătrul actualului preşedinte al Consiliului Judeţean.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite