PSD şi UDMR reclamă încălcarea separaţiei puterilor în stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor UDMR, Marton Arpad, susţine că Traian Băsescu nu se află nici la primul act şi nici la ultimul de încălcare "cu nonşalanţă" a Constituţiei. "Domnia sa, care crede că

Liderul deputaţilor UDMR, Marton Arpad, susţine că Traian Băsescu nu se află nici la primul act şi nici la ultimul de încălcare "cu nonşalanţă" a Constituţiei. "Domnia sa, care crede că este deasupra tuturor, că el poate să se implice în problema justiţiei, nu are, conform Constituţiei, o astfel de îndiriguire. El va încălca Constituţia cât va avea mandatul de preşedinte", crede Marton. Deputatul Uniunii a recunoscut însă că unele dintre problemele ridicate de şeful statului îşi găsesc corespondentul în realitatea actului de justiţie: afinităţile politice al unor procurori, tergiversarea timp de ani întregi a unor procese, hotârări judecătoreşti care se bat cap în cap pe aceeaşi speţă.

Ponta: Preşedintele spune doar jumătatea care îi convine

"Preşedintele spune doar jumătatea care-i convine", a afirmat vicepreşedintele PSD Victor Ponta. "Mi se pare normal ca un preşedinte să relateze ambele părţi", a afirmat Ponta, făcând referire la perioada în care Monica Macovei a fost ministrul justiţiei. Ponta a declarat că o mare parte din situaţia actuală din justiţie a fost cauzată de modificările de legislaţie promovate de Macovei. Vicepreşedintele PSD a mai spus că Băsescu trebuia să se refere şi la cele două milioane de oameni care au procese civile sau la procesele comerciale, precum şi la judecătorii care au de făcut faţă unui număr foarte mare de dosare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite