PSD şi PRM umblă la componenţa CNSAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii din Comisia juridică şi cea pentru drepturile omului au rămas în impas în legătură cu modul în care urmează să fie numiţi în funcţii membrii Colegiului CNSAS. Gheorghe Funar

Senatorii din Comisia juridică şi cea pentru drepturile omului au rămas în impas în legătură cu modul în care urmează să fie numiţi în funcţii membrii Colegiului CNSAS.
Gheorghe Funar şi Valentin Dinescu au cerut eliminarea reprezentanţilor preşedinţiei şi primului-ministru din Colegiu. Amendamentul a fost preluat de către senatorii PSD Doru Ioan Tărăcilă şi şerban Nicolae, care l-au modificat în sensul în care parlamentul ar numi şi funcţiile din Colegiu şi au propus ca mandatul să rămână de şase ani. Propunerea a fost imediat acceptată de Corneliu Turianu, care a spus că "aţi văzut cu toţii ce se întâmplă la voturile astea democratice" (pentru funcţiile din interiorul Colegiului - n.r.). El a adăugat că, dacă funcţiile ar fi numite de către parlament, "nu s-ar ajunge la probleme de genul ăsta". Actualul preşedinte CNSAS, Claudiu Secaşiu, cel care l-a înlocuit pe Turianu în urma scandalului din primăvară, a spus că, din contră, el susţine votul democratic din cadrul Colegiului. Senatorii jurişti şi cei din Comisia pentru drepturile omului au mai decis, tot la propunerea senatorilor Dinescu şi Funar, să elimine din Ordonanţa CNSAS prevederea care stipula în mod explicit că CNSAS va pune la dispoziţia mass-media deciziile sale rămase definitive. Aceste decizii vor fie publicate în "Monitorul Oficial", partea a treia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite