PSD şi PNL cer suspendarea Robertei Anastase, pentru o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD şi PNL cer suspendarea Robertei Anastase, pentru o lună
PSD şi PNL cer suspendarea Robertei Anastase, pentru o lună

PNL şi PSD vor să depună o plângere la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor împotriva Robertei Anastase pentru "comportamentul abuziv", pe care aceasta l-ar fi avut în ultima şedinţă de plen, unde s-au discutat rapoartele Udrea şi Ridzi, a anunţat Egen Nicolăescu. În replică, Anastase îi acuză pe reprezentanţii celor două partide de urmărirea interesului personal, în dauna celui public. Ea şi-a exprimat convingerea că

Mai citeşte şi:

Cele două partide ca preşedintele Camerei Debutaţilor, Roberta Anastase să fie suspendată pentru 30 de zile. Aceasta a declarat că senatorii PDL vor face o sesizare care îl vizează pe Mircea Geoană.  

"Din păcate asistăm la constituirea unei majorităţi care se luptă pentru un singur lucru, conservarea propriilor privilegii în totalul dezacord cu ceea ce îşi doresc oamenii. Eu pot să înţeleg că este o campanie electorală, pot să înţeleg că unii dintre membrii BP sunt chiar cadidaţi al această funcţie importantă în stat, dar mă întreb cum pot ei aspira la o astfel de funcţie, atâta timp cât încalcă legea fundamentală a României?", a subliniat Roberta Anastase.

"Acest Birou Permanent comun a fost unul îndreptat către conservarea privilegiilor parlamentarilor", a caracterizat Anastase şedinţa forurilor de conducere ale celor două Camere, în care s-a decis trimiterea la Comisia juridică a scrisorii preşedintelui României legată de referedumul pentru Parlament unicameral şi amânarea discutării scrisorii de asumare trimisă de primul-ministru Parlamentului.

"Încă de la primul rând am asistat la blocarea unui drept pe care cetăţenii îl au prin Constituţie de a fi consultaţi de către preşedintele României. Acest drept le-a fost luat în mod administrativ de un for care nu avea această abilitate, s-a supus la vot un lucru care intră într-o contradicţie flagrantă cu Regulamentul şedinţelor comune. Eu am refuzat să supun la vot propunerea de a se trimite Comisiilor juridice solicitarea preşedintelui şi asta pentru că în articolul 7 se spune foarte clar că, la solicitarea preşedintelui României, primirea mesajului adresat Parlamentului se înscrie cu prioritate pe ordinea de zi", a explicat preşedintelui Camerei, precizând că i-a delegat preşedintelui Senatului conducerea şedinţei.

Anteruir, reprezentantul PNL, Eugen Nicolăescu a declarat: "Noi considerăm că atitudinea doamnei Anastase este abuzivă, este o atitudine iresponsabilă ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi în consecinţă am hotârât împreună cu grupul PSD să facem o sesizare la Comisia Juridică de disciplină şi imunităţi şi în această sesizare vom solicita suspendarea dumneaei de a participa la plenul Camerei pe 30 de zile".

Potrivit lui Nicolaescu, din păcate vcele două formaţoini nu pot recurge la cererea de demitere din funcţie a Robertei Anastase, din cauză că  "schimbarea din funcţie a unui preşedinte al Camerei Deputaţilor se poate face la solicitarea grupului parlamentar care a propus-o".

El a precizat că sesizarea va fi finalizată astăzi şi va fi depusă mâine la Biroul Permament al Camerei, deoarece şedinţa Biroului Permament al Camerei a fost amânată până mâine din cauza prelungirii discuţiilor din Birourile Permanente reunite.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite