PSD, PNL şi PC s-au luat cu acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa dintre PSD, PNL şi PC a fost parafată, după ce Consiliul Naţional de Coordonare al Alianţei de Centru-Dreapta, din care fac parte PNL şi PC, şi Consiliul Naţional al PSD au aprobat constituirea sa.

Victor Ponta şi Crin Antonescu au semnat actul de constituire a Uniunii Social Liberale, în calitate de co-preşedinţi.

"Sunt convins că cu noua alianţă schimbarea se produce", a afirmat preşedintele PC, Daniel Constantin, după semnarea protocolului, adăugând că sloganul său, în momentul în care a preluat conducerea partidului, a fost "schimbarea".

"Încheiem astăzi o alianţă cu România pentru România, nu doar între partidele noastre. Am înţeles cu toţii lecţiile anului 2010. Astăzi, mai durabil decât se aşteaptă oricine, ne dăm mâna cu toţii pentru prezentul şi viitorul ţării", a spus la rândul său preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul social-democraţilor a afirmat că noua alianţă răspunde la cele două întrebări pe care le-a primit din partea românilor, nu a PSD-iştilor. "Astăzi, cred că am răspuns la cele două întrebări pe care le puneau românii. <<Ce faceţi să ne scăpaţi de Traian Băsescu, de Udrea şi de Boc?>> Răspunsul este: Ne unim. A doua este: <<Ce faceţi după ce veţi scăpa de ei?>> Vom planifica refacerea ţării. Sunt convins că vom reuşi, am încredete în partenerii liberali şi conservatori", a spus Ponta.

Conducerile PNL, PSD şi PC au validat anterior, constituirea USL.

Membrii Consiliului Naţional al PSD au validat, sâmbătă, cu un singur vot împotrivă, semnarea protocolului cu ACD pentru constituirea Uniunii Social Liberale. De la liberali s-au opus două persoane, unul fiind Ludovic Orban.

Fostul prim-vicepreşdinte al PNL, Ludovic Orban, şi-a motivat votul dat împotriva USL pentru că este liberal şi pentru că PSD este unul din adversarii politici ai formaţiunii.

"Sunt liberal, membru al PNL şi al mişcării liberale de 20 de ani, adversarul politic al PNL au fost toate formaţiunile desprinse din PCR, indiferent cum s-au numit FSN, FDSN, PSDR, PSD, PD etc.".

El a comparat noua alianţă cu un meci de fotbal. "Astăzi în cercetările sociologice PD s-a prăbuşit de la 35% la 15%, PSD are 35%, PNL are 27%. E ca şi cum două echipe puternice, am dat de exemplu Barcelona şi Real Madrid, ar încerca să câştige un meci cu Avântul Prăbuşirea. Numai că l-ar pune pe Ronaldo să bată loviturile libere de pe partea dreaptă cu piciorul stâng şi pe Messi să bată loviturile de pe partea stângă cu piciorul drept, şi şi-ar pune şi un căpitan de echipă de jucători în persoana lui Bănel Nicoliţă", a spus Orban.

Premierul Emil Boc, lider al democrat-liberalilor, a comentat şi el noua alianţă. El a afirmat că "din tot programul alianţei socialist populiste PSD-PNL" este de acord cu un singur obiectiv al acestora, respectiv că vor rămâne în opoziţie până în 2019. Vezi aici detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite