PSD şi PDL şi-au stabilit candidaţii pentru conducerea ICR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD i-a propus pentru conducerea ICR pe scriitorul Ştefan Mitroi şi pe directorul bibliotecii judeţene Argeş, Octavian Sachelarie, în timp ce PDL i-a desemnat pe directorul general Castel Film, Vlad Păunescu, şi pe Adriana Popescu, director pentru comunicare al TNB.

PSD a depus la mapa Biroului Permanent al Senatului două propuneri pentru posturile de membru în Consiliul de conducere al ICR în persoana lui Ştefan Mitroi, scriitor şi ziarist, şi a directorului bibliotecii judeţene Argeş "Dinicu Golescu".

Totodată, PDL l-a propus ca membru în conducerea ICR pe Vlad Păunescu, director general şi acţionar unic al Castel Film.

Democrat-liberalii au mai nominalizat-o pentru a face parte din conducerea ICR pe Adriana Popescu, care este din ianuarie 2010 director pentru strategii culturale şi comunicare al Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti.

De asemenea, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România a înaintat conducerii Senatului propunerea ca Ştefan Gheorghiu să facă parte din consiliul de conducere al ICR.

Pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Senatului se află la primul punct numirea vicepreşedinţilor Institutului Cultural Român.

Fostul ministru de Externe Andrei Marga a fost votat, săptămâna trecută, la şefia Institutului Cultural Român ( ICR), la propunerea PNL, care a solicitat un vot fără a mai fi nevoie de audierea acestuia în comisiile de specialitate.

Numirea lui Andrei Marga a fost aprobată de Senat cu 50 de voturi "pentru", 26 "împotrivă" şi cinci abţineri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite