Băsescu: PDL şi PSD să-şi bage picioarele în apă rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu: PDL şi PSD să-şi bage picioarele în apă rece
Băsescu: PDL şi PSD să-şi bage picioarele în apă rece

Propunerea de remaniere a lui Dan Nica a aruncat în aer coaliţia. Social democraţii cer intervenţia preşedintelui Băsescu pentru a se evita astfel o criză politică de amploare. Răspunsul şeful statului nu a întârziat să apară."Ar fi bine ca ambele partide să-şi bage picioarele în apă rece", a fost declaraţia promptă a lui Băsescu.

Tocmai pesediştii îl amestecă pe şeful statului în problemele coaliţiei. Secretarul general interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Traian Băsescu trebuie "să reacţioneze" faţă de situaţia provocată de propunerea de remaniere a lui Dan Nica, deoarece Emil Boc este în situaţia de a aduce România într-o criză politică gravă.

"Nu ştiu dacă cerem medierea conflictului, cred că domnul preşedinte Traian Băsescu trebuie să reacţioneze în situaţia asta pentru că, din păcate, primul-ministru, poate împins de PDL, este în situaţia în care aduce România într-o criză politică extrem de gravă, care se va suprapune peste criza economică", a declarat Dragnea.

Liderul PSD a reafirmat poziţia partidului, susţinând că nu există o motivaţie serioasă pentru schimbarea lui Nica, l[sând să se înţeleagă că miza demiterii ministrului PSD este fraudarea alegerilor .

"După părerea noastră este o reacţie de teamă din partea PDL la măsurile ferme pe care domnul Nica le-a luat şi la europarlamentare şi pe care are de gând să le ia şi pentru alegerile prezidenţiale pentru ca aceste alegeri să nu fie fraudate", a mai apreciat Liviu Dragnea.

Băsescu: PDL şi PSD trebuie să-şi bage picioarele în apă rece

După ce pesediştii i-au cerut să intervină pe lângă Boc pentru a se evita o criză guvernamentală, şeful statului a declarat, referindu-se la disputa PSD-PDL, că "ar fi bine ca ambele partide să-şi bage picioarele în apă rece", precizând că, dacă cele două formaţiuni vor dori o întâlnire cu el, atunci îşi va găsi timp pentru aceasta.

"Eu nu am primit încă nicio astfel de solicitare. Cred că în toate acţiunile celor două partide trebuie să domine responsabilitatea şi în măsura în care vor solicita o întâlnire va fi bine să o facem. Cred că cele două partide trebuie să-şi bage repede picioarele în apă rece", a spus Băsescu, întrebat cum comentează intenţia premierului Boc privind schimbarea ministrului Internelor.

Băsescu a menţionat, râzând, că nu este la fel de informat despre subiect precum ziariştii prezenţi la Cotroceni, deoarece s-a aflat în discuţii cu omologul său azer.

Duvăz: Dacă Boc nu se răzgândeşte, Guvernul dispare

Social democraţii conduşi de Mircea Geoană au dat deja de înţeles că, în condiţiile în care premierul nu revine asupra deciziei de a-l înlătura pe Nica din Guvern, actual Executiv va dispărea. PSD i-a dat lui Boc termen de 24 de ore "să revină la gânduri mai bune".

"Cred că dacă domnul prim-ministru îşi revine dintr-un moment pe care eu îl categorisesc de slăbiciune, atunci coaliţia şi protocolul nu e încălcat şi coaliţia îşi vede mai departe de drum cel puţin până după alegerile prezidenţiale. În cazul în care nu-şi revine înseamnă că protocolul e încălcat şi în momentul ăsta vom fi în criză guvernamentală", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Bogdan Niculescu Duvăz.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite