PDL lansează o nouă şarjă împotriva PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PDL lansează o nouă şarjă împotriva PSD
PDL lansează o nouă şarjă împotriva PSD

Democrat-liberalii au deschis mai multe fronturi de luptă în bătălia cu partenerii din coaliţia de guvernare. Totuşi, PDL şi PSD continuă colaborarea.Democrat-liberalii şi-au continuat, ieri, atacurile la adresa social-democraţilor, dar i-au luat la ţintă şi pe liberali. Tirul a fost îndreptat în direcţia membrilor comisiei Udrea.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat, ieri, că forul de conducere al partidului a mandatat grupul deputaţilor democrat-liberali să solicite Comisiei juridice anchetarea celor cinci membri ai comisiei Udrea, ale căror discuţii au fost înregistrate şi date publicităţii.

El a explicat că deputaţii jurişti ar urma să stabilească dacă aceşti membri ai comisiei, pe care i-a acuzat că „s-au antepronunţat“, şi-au depăşit mandatul. „Unii membri ai comisiei şi-au fixat o ţintă şi urmează să-şi construiască argumentele împotriva unui om (…) Asistăm la un derapaj în Parlamentul României“, a susţinut vicepreşedintele PDL.

PDL, de acord cu ancheta privind înregistrările

Întrebat de ce PDL nu este interesat de modul în care au fost făcute înregistrările de la comisia Udrea, Flutur a afirmat că democrat-liberalii nu se opun unei anchete lămuritoare. Dar, a adăugat el, ceea ce s-a întâmplat la comisia Udrea trebuie privit „ca un întreg“ şi trebuie ţinut seama de conţinutul discuţiilor care au fost înregistrate.

Gheorghe Flutur a refuzat să explice ce se va întâmpla în situaţia în care Comisia juridică va ajunge la concluzia că deputaţii din comisia Udrea şi-au depăşit mandatul. El nu a precizat nici ce sancţiuni li s-ar putea aplica acestora într-o astfel de situaţie.

O eventuală decizie a deputaţilor jurişti cu privire la depăşirea atribuţiilor de către membrii comisiei Udrea va oferi însă un argument foarte puternic preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, care a cerut suspendarea activităţii comisiei de anchetă.

Forul de conducere al Camerei ar urma să discute în următoarea sa şedinţă atât solicitarea Robertei Anastase, cât şi cererea avansată de comisia Udrea, de demarare a unei anchete care să verifice modul în care au fost înregistrate discuţiile.

Atac pe frontul de la Ministerul Internelor

Gheorghe Flutur a precizat că PDL i-a cerut premierului Emil Boc să verifice în ce măsură politicul se implică în probleme care ţin de Ministerul Internelor, cum ar fi scandalul de la Caracal. El a menţionat că democrat-liberalii sunt „îngrijoraţi“ de implicarea unor reprezentanţi ai PSD în acest scandal.

Poliţiştii din Caracal au tras, sâmbătă, focuri de armă pentru a aplana un conflict izbucnit între un grup de romi şi un om de afaceri din localitate. Primarul oraşului Caracal, Gheorghe Anghel (PSD), acuzat că la originea incidentelor s-ar afla colegi de partid.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PDL a bagatelizat nota internă a PSD, care prezintă mai multe planuri de atac pe care democrat-liberalii le-ar pregăti împotriva partenerilor de guvernare. „E o campanie a PSD pe 13 milioane de euro, cu experţi americani.. e imaginaţia unor oameni care doresc să ajute PSD-ul“, a spus, ironic, Flutur.

Control

Deputaţii PDL au fost mandataţi de conducerea partidului să ceară Comisiei juridice anchetarea celor cinci membri ai comisiei Udrea, ale căror discuţii au fost înregistrate şi făcute publice. Deputaţii jurişti ar urma să stabilească dacă membrii forului de anchetă şi-au depăşit sau nu mandatul.

PSD şi PNL aşteaptă noi documente

Liderii PSD nu au discutat despre formarea unei eventuale comisii parlamentare care să ancheteze implicarea lui Mircea Băsescu, fratele şefului statului, în afaceri cu armament, a declarat senatorul social-democrat Olguţa Vasilescu.

Ea a precizat că social-democraţii vor dezbate acest subiect dacă PNL va formula o astfel de cerere. Colegul său de partid Marian Vanghelie a afirmat că vor apărea mai multe documente despre afacerile familiei Băsescu, unele dintre ele putând fi furnizate de membri PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite