PSD acuză PDL că va da fonduri pentru ajutorul de încălzire doar primăriilor Puterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii susţin că măsurile anunţate cu o zi în urmă de ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu cu privire la restricţionarea acordării ajutorului de încălzire, oferă, de fap, PDL „tertipul" prin care va acorda fonduri doar primăriilor conduse de reprezentanţii Puterii.

"PDL pune la cale un mecanism pervers: public, se va elimina subvenţia la toate oraşele; în realitate, se vor da fonduri prin diferituri tertipuri doar oraşelor conduse de primarii PDL. Efectul? Peste două treimi din România este pedepsită la iarnă, doar pentru că nu este condusă de primari PDL. Românii din localităţile conduse de primari ai opoziţiei vor fi cei mai crunt loviţi de această măsură Întreţinerea în mare parte din oraşe va exploda, ajungând în lunile de iarnă să se apropie de limita de venituri ale unui român considerat "bogat" de actuala putere!", spune PSD într-un comunicat de presă.
Social-democraţii acuză Guvernul că "nu face decât să confirme faptul că îi împarte pe români în două, dorind să lovească cu ură în cei care nu au susținut culoarea portocalie" şi adaugă că această discriminare a românilor în funcție de opțiunea lor politică "este inacceptabilă".
Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţă de presă, că în această iarnă statul va acorda ajutor pentru încălzirea locuinţelor doar persoanelor cu venituri mici, considerate vulnerabile, ajutor care se va ridica la 2.000 de lei pe tot sezonul rece.
Ministrul Muncii a precizat că, prin noile prevederi propuse pentru reglementarea ajutorului de stat pentru încălzire, se va elimina subvenţia la gigacalorie care a fost acordată până acum de la bugetul de stat. Lăzăroiu a explicat că, iarna trecută, statul acorda o subvenţie de 750 de lei pentru încălzire pentru toate persoanele, indiferent de venituri, iar cei consideraţi vulnerabili primeau 600 de lei în plus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite