Restructurarea Guvernului încaieră PSD şi PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restructurarea Guvernului  încaieră PSD şi PDL
Restructurarea Guvernului încaieră PSD şi PDL

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea le-a reproşat democrat-liberalilor că fac „declaraţii destul de războinice“ şi că „sunt cam nervoşi“. Liviu Dragnea a declarat, ieri, că social-democraţii nu exclud restructurarea Executivului. El a avertizat PDL că Guvernul va pica dacă PSD se retrage din coaliţie.

Într-un interviu acordat Radio France International (RFI), Liviu Dragnea a afirmat că, în opinia sa, restructurarea Guvernului nu va rezolva problemele cu care se confruntă România acum.

El a atras atenţia democrat-liberalilor că Guvernul va cădea dacă PSD se va retrage din coaliţie pentru că un Executiv care are „susţinere parlamentară de 30 şi ceva la sută” nu poate rezista. „Nu ştiu cine ne poate trimite pe noi la plimbare”, a conchis Dragnea, adăugând însă că nu se pune problema să plece de la guvernare „unii sau alţii”.

Vicepreşedintele PSD s-a referit şi la situaţia tot mai tensionată din coaliţie. “Relaţia dintre PSD şi  PDL este destul de rece.

(....) Cu cât se apropie termenul alegerilor prezidenţiale, probabil că relaţiile pot deveni mai încordate”, a explicat Liviu Dragnea. El le-a reproşat democrat-liberalilor că sunt „cam nervoşi” şi fac „declaraţii destul de războinice”.

Declaraţiile lui Dragnea vin ca o replică dată secretarului general al PDL, Vasile Blaga, care spunea în urmă cu câteva zile că a vorbit în coaliţie despre necesitatea restructurării Guvernului şi a nominalizat câteva ministere „unde nu se întâmplă nimic”.

Blaga a apreciat că există „mai multe PSD-uri”, afirmând că unii social-democraţi vor să colaboreze în continuare cu PDL, dar alţii ştiu că împreună cu Mircea Geoană „pierd totul în partid”. „Din păcate, a doua categorie se impune în acest moment în PSD”, a susţinut Blaga.   

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, ieri, că dacă se discută despre remaniere, „atunci se discută de remaniere guvernamentală în pachet cu domnul Boc”. El a atras atenţia că în situaţia în care unul dintre miniştrii PSD va fi remaniat fără ca social-democraţii să fie consultaţi, atunci premierul Emil Boc va fi surprins de reacţia partidului condus de Mircea Geoană. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite