PSD şi PD trec la campania "om la om"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele două partide angrenate în bătălia pentru referendum şi-au mobilizat militanţii pentru a merge din poartă în poartă să explice votul din 19 mai. Pe ultima sută de

Principalele două partide angrenate în bătălia pentru referendum şi-au mobilizat militanţii pentru a merge din poartă în poartă să explice votul din 19 mai.

Pe ultima sută de metri de dinaintea referendumului, partidele şi-au pus la punct planurile de luptă care includ campanii de convingere "din casă în casă", mitinguri uriaşe şi lovituri de imagine aplicate adversarilor. Politicienii anunţă că va fi o săptămână agitată.

Conducerea PSD a decretat mobilizarea generală a militanţilor din teritoriu pentru campania din ultimele zile de dinaintea referendumului. Pe 17 mai, social-democraţii au pregătit un megamiting la Bucureşti, la care vor participa şi alte formaţiuni din coaliţia anti-Băsescu. "Va fi o săptămână agitată", au declarat surse din partid. Mircea Geoană a spus că liderii şi activiştii PSD vor merge "la fiecare cetăţean, din fiecare stradă, din fiecare uliţă, din fiecare bloc" pentru a le explica de ce trebuie să voteze pentru demiterea lui Băsescu. "Va fi probabil un scor strâns, pe zi ce trece, şansele pentru <> vor creşte", a afirmat preşedintele PSD. Se pare că unii dintre şefii de filiale au ales să nu tragă prea tare pentru campanie. Potrivit unor surse din partid, există şefi de filiale care şi-au mobilizat foarte slab structurile din teritoriu. Un lider PSD l-a dat drept exemplu în acest sens pe Marian Oprişan, liderul filialei din Vrancea. Mircea Geoană a avertizat că democraţii şi Traian Băsescu vor instiga şi vor încerca să fraudeze referendumul din 19 mai, menţionând o circulară cu privire la implicarea în referendum pe care liderul PD, Emil Boc, ar fi transmis-o structurilor democrate din aparatul de stat.

Iliescu: Băsescu nu face decât gălăgie

Ion Iliescu a declarat că încercarea lui Traian Băsescu de demonizare a celor 322 de parlamentari care au votat pentru suspendare este de esenţă antidemocratică şi fascistoidă.

"Ce a făcut Traian Băsescu în afară de gălăgie? El are autoritatea morală să dea lecţii? Este motivat de moralitate, onestitate, cinste? Nu el este cel care a condamnat comunismul, ci istoria, iar această pretenţie este o lipsă de decenţă", a declarat Iliescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite