PSD şi PD-L îl bagă în campanie pe Berlusconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarii social-democraţi afirmă că democrat-liberalii nu-şi fac datoria de români la Bruxelles, pentru a nu-i supăra pe italieni PSD-iştii îi acuză pe democrat-liberali că

Europarlamentarii social-democraţi afirmă că democrat-liberalii nu-şi fac datoria de români la Bruxelles, pentru a nu-i supăra pe italieni

PSD-iştii îi acuză pe democrat-liberali că s-au situat împotriva intereselor României absentând marţi din PE, când s-a discutat despre expulzarea imigranţilor aflaţi ilegal în Italia.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu susţine că grupul PD-L din Legislativul comunitar nu a participat la respectiva dezbatere pentru a nu intra în conflict cu italienii de aceeaşi orientare doctrinară. "Nu e adevărat. Theodor Stolojan a depus o intervenţie scrisă. Cei care erau acolo pot să confirme asta", a replicat Marian Jean Marinescu, europarlamentar PD-L.

Parlamentul României, solicitat să intervină

"Sunt şocată de faptul că europarlamentarii români din PD-L, atât de vocali când e vorba de a ataca şi de a da lecţii de morală, au decis să lipsească pentru a nu-i supăra pe colegii lor italieni din partidului lui Berlusconi (n.r. -premierul Italiei). Propun Parlamentului României să ia în discuţie atitudinea lor duplicitară", a precizat Corina Creţu.

Ea a mai spus că democrat-liberalii s-au comportat la fel în 2007, după scandalul Mailat, atunci când la Bruxelles s-au pus în discuţie măsurile dure pe care intenţionau să le ia autorităţile de la Roma.
Potrivit europarlamentarului PSD, decretul italian privind expulzarea imigranţilor ilegali este interpretat, la nivelul oficialilor europeni, drept un act de "legiferare a climatului de ură etnică şi rasială" specific perioadei de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial.

PSD, ajutat de camarazii din PSE?

Marian Jean Marinescu nu exclude ca atacurile PSD să fi fost declanşate în urma unei acţiuni premeditate a socialiştilor europeni. Marinescu ia în calcul şi posibilitatea ca liderul grupului PSE, Martin Schultz, să fi generat dezbaterea despre rromii din Italia pentru ca, ulterior, PSD-iştii să facă asocierea dintre democrat-liberali şi partidul lui Berlusconi.

Toate acestea s-ar întâmpla, conform raţionamentului europarlamentarului PD-L, pe fondul campaniei electorale din România. "Acea dezbatere era despre situaţia rromilor din Europa în general. Ei au transformat-o într-o dezbatere despre Italia profitând de faptul că au fost numai vorbitori italieni", ne-a declarat Marinescu.

Italia, în vizorul UE

Parlamentul European a dezbătut marţi setul de măsuri anunţat de guvernul italian împotriva imigranţilor ilegali, care cuprinde, printre altele, obligarea comunitarilor de a demonstra un venit minim constant, introducerea imigraţiei clandestine în Codul penal şi expulzarea imediată în caz de condamnare la doi ani de închisoare. Totodată, s-a decis ca preşedinţia Comisiei Europene să analizeze măsurile anunţate de către cabinetul Berlusconi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite