PSD şi PC şantajează guvernul să reducă TVA pentru alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii şi conservatorii îi solicită primului-ministru să reducă TVA pentru alimentele de bază. Preşedintele PC, Dan Voiculescu, i-a trimis, ieri, premierului o scrisoare

Social-democraţii şi conservatorii îi solicită primului-ministru să reducă TVA pentru alimentele de bază. Preşedintele PC, Dan Voiculescu, i-a trimis, ieri, premierului o scrisoare deschisă în care avertizează asupra nevoii unei decizii rapide a guvernului în acest sens. Voiculescu spune că PC a înaintat la Senat un proiect de lege privind scăderea TVA de la 19% la 9% la alimentele de bază, lege blocată la Camera Deputaţilor.

"Avertizez asupra nevoii unei decizii rapide a guvernului privind reducerea TVA acum, şi nu când va dori guvernul", se spune în scrisoarea trimisă premierului.

Vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu a anunţat, miercuri, că social-democraţii vor promova în toamnă o lege privind reducerea TVA la alimentele de bază şi o altă lege despre despăgubirea agricultorilor.

"Sunt două proiecte pe care le promovăm în această toamnă, cred că nu vom întâmpina probleme, nimeni nu-şi permite să intre în conflict cu un segment de populaţie atât de mare", a averizat Ilie Sârbu. PSD a folosit o metodă similară pentru a promova creşterea punctului de pensie, când a anunţat că va iniţia o lege şi şi-a condiţionat votul de adoptarea legii.

În plus, la sfârşitul sesiunii parlamentare de toamnă se va vota bugetul pentru 2008, iar un vot negativ ar fi echivalent cu o moţiune de cenzură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite