Miniştrii PSD rămân cu demisiile în sertar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miniştrii PSD rămân  cu demisiile în sertar
Miniştrii PSD rămân cu demisiile în sertar

Democrat-liberalii şi social-democraţii nu au ajuns nici ieri, în a treia zi de la izbucnirea crizei politice, la o soluţie de compromis. Dan Nica a anunţat ieri că miniştrii social-democraţi îşi vor depune demisia la 30 de minute după ce preşedintele semnează revocarea sa de la Interne.

Social-democraţii au rămas şi ieri în aşteptarea deciziei preşedintelui Traian Băsescu privind revocarea ministrului de Interne. „Remaniatul” Dan Nica a susţinut însă că miniştrii au ales să participe la reuniunea de Guvern de ieri, „deoarece înţeleg să se comporte cu responsabilitate în această perioadă de criză”.

Într-o conferinţă de presă ţinută cu o oră înaintea şedinţei de Guvern şi flancat de ceilalţi miniştri PSD, Nica a lansat un apel către preşedinte şi către premier pentru retragerea revocării sale. Potrivit lui Nica, PSD nu va mai participa la şedinţele coaliţiei, până când premierul nu îşi va retrage cererea trimisă la Cotroceni.

Reacţia lui Nica a venit după ce, ieri-dimineaţă, liderii PDL i-au aşteptat în zadar pe cei ai PSD la sediul Guvernului pentru găsirea unei soluţii de ieşire din criză. Înainte de şedinţa de Guvern, ministrul Muncii, Marian Sârbu, a susţinut că toţi membrii social-democraţi ai Executivului şi-au redactat deja demisiile, le-au semnat şi aşteaptă semnalul decisiv de la Cotroceni.

Victorie PDL în Guvern

Pe fondul certurilor cu PSD, democrat-liberalii au marcat ieri o victorie importantă în Guvern. Ordonanţa de organizare a referendumului privind sistemul unicameral, solicitat de Băsescu şi contestat de PSD, a trecut ieri de filtrul Guvernului.

Potrivit premierului, legislaţia a fost modificată, fără avizul Internelor, astfel încât Parlamentul să fie obligat în 20 de zile să răspundă solicitării preşedintelui de organizare a unui referendum. În caz contrar, şeful statului are dreptul să emită decretul pentru consultarea populară.

Textul stabileşte ca votul la referendum să poată fie exercitat în secţiile amenajate pentru alegerile prezidenţiale.

Duvăz: „Nu protestaţi aici, PSD iese de la guvernare!“

Protestele sindicaliştilor, care au pichetat ieri sediile PSD şi PDL, au sporit tensiunile politice. Nemulţumiţi de prevederile legii unice de salarizare şi de posibilitatea intrării în concediu fără plată, sindicaliştii le-au reproşat social-democraţilor că nu au votat moţiunea depusă de PNL şi UDMR, care ar fi putut duce la căderea Guvernului.

„De ce aţi venit să protestaţi aici, că oricum ieşim de Guvernare”, a fost mesajul cu care purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, i-a întâmpinat pe bugetarii reuniţi la sediul central al partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite