PSD vrea s-o trimită pe Udrea în Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii PSD o acuză pe Elena Udrea că a transformat Ministerul Turismului într-o feudă personală. Social-democraţii au cerut conducerii Camerei şi Comisiei Juridice să stabilească dacă sunt întrunite condiţiile pentru începerea urmăririi penale în cazul Udrea.

Verdictul social-democraţilor include trei capete de acuzare la adresa Elenei Udrea: neprezentarea în faţa comisiei pentru a răspunde la întrebări, instigarea salariaţilor ministerului de a nu se prezenta la audieri şi nepunerea la dispoziţia comisiei de anchetă a documentelor solicitate.

Deputaţii PSD din comisia de anchetă au invocat, în sprijinul acuzaţiilor formulate, prevederile Legii nr. 115/1999, privind responsabilitatea ministerială şi Codul Penal.

Jocul de-a ancheta a continuat şi cu denunţurile pe care aceiaşi deputaţi PSD din comisia de anchetă le-au depus la Parchet împotriva ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea, pentru sustragere de documente, şi împotriva Robertei Anastase, pentru că nu a clarificat cum au apărut înregistrările audio în presă.

Ministrul Turismului nu se lasă

„«Organ» de represiune împotriva PDL!” a fost eticheta folosită ieri de Elena Udrea pentru comisia de anchetă, aluzie la aşa-zisa eroare din textul trimis deputaţilor cu o zi în urmă, în care în loc de Orban, apărea “Organ”.

În replică la acuzaţiile pe care i le-au adus deputaţii, Udrea i-a îndemnat să-şi dea demisia, dată fiind atitudinea lor “abuzivă şi ilegală”. “Sper ca până la 1 septembrie să-şi dea demisia”, a declarat ministrul, referindu-se la termenul la care comisia a invitat-o din nou la audieri.

Udrea şi-a continuat, ieri, acţiunea “Ziua Documentelor Deschise”, în cadrul căreia a expus, la sala de şedinţe a grupului PDL din Camera Deputaţilor, 15 dosare referitoare la acţiuni de promovare a turismului românesc.

Prevederi legale neclare

Deputaţii PSD au invocat împotriva lui Udrea încălcarea prevederilor Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministerială. Textul precizează că fiecare dintre membrii Guvernului are obligaţia să răspundă la întrebările sau la interpelările formulate de deputaţi ori de senatori.

Textul enumeră şi faptele săvârşite de membrii Guvernului care constituie infracţiuni şi care se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Printre acestea se numără şi refuzul nejustificat de a prezenta comisiilor permanente ale acestora informaţiile şi documentele cerute. Legea nu precizează însă clar condiţiile de audiere, ceea ce face ca Udrea, care a venit totuşi la comisie să-şi recite un discurs pregătit şi să plece, să poată profita de vidul legislativ şi să scape de eventuale sancţiuni. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite