PSD Cluj cere BOR sa revina asupra interdictiei pentru preoti de a face politica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatia Cluj a PSD nu este de acord cu decizia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane de a interzice clerului sa se implice in viata politica. "Facem pe aceasta cale un apel crestinesc la

Organizatia Cluj a PSD nu este de acord cu decizia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane de a interzice clerului sa se implice in viata politica. "Facem pe aceasta cale un apel crestinesc la Preafericitul Patriarh Teoctist si la toti arhiereii membri ai Sfantului Sinod ca, in masura in care considera ca este benefic sa revada cat mai repede posibil, cu dreapta cumpanire, sus-amintita hotarare si sa revina, daca este posibil, asupra ei", se arata intr-un comunicat de presa. Social-democratii clujeni considera ca arhiereii BOR au cazut in capcana intinsa de "neoprotestantul" Corneliu Vadim Tudor, "care a reusit dintr-o singura lovitura sa loveasca si in slujitorii Bisericii Ortodoxe, dar si in toate comunitatile locale unde preotii, ca membri in consiliile locale, erau un izvor de intelepciune si echilibru care nu lasa loc pentru intoleranta". "Vadim Tudor, aflat inca in plina "operatie estetica" privind viitorul profil etico-moral si politic, secundat de valetul sau Funar Gheorghe, a reusit, printr-o abila diversiune, sa insele buna-credinta a arhiereilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in luarea hotararii privind interdictia pentru preotii ortodocsi de a face politica. Spre cinstea lor, pana in prezent, preotii ortodocsi nu au manifestat interes pentru PRM, partid extremist xenofob si antisemit, ceea ce l-a determinat pe "neoprotestantul" Vadim la masuri in consecinta", se mai spune in comunicat.
Canoanele bisericesti nu se negociaza
declara purtatorul de cuvant al BOR, parintele Stoica
Canoanele bisericesti nu se negociaza, iar hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane privind interzicerea slujitorilor Bisericii de a se implica in politica este definitiva, a declarat, ieri, parintele Costel Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane. "Nu avem cum sa negociem canoane", a spus, categoric, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite