PSD: Procurorul SUA ar trebui sesizat în legătură cu declaraţiile lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii susţin că ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, ar trebui să sesizeze procurorul general al SUA în legătură cu declaraţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora Bechtel a vrut să "fure" statul român.

"Traian Băsescu a declarat în SUA că autostrada Bechtel nu se mai construieşte pentru că s-a încheiat un contract în care ambii parteneri au vrut să fure şi că Banca Mondială ar fi trebuit să recomande României să nu facă acest contract, dar a tăcut şi acum vrea să dea lecţii. Dată fiind gravitatea acestor declaraţii, departamentele PSD lucrează deja la două scrisori, adresate ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, şi companiei Bechtel", a declarat azi purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu.

"Dacă statul român este furat de compania Bechtel, aşa cum spune Traian Băsescu, managerii ei trebuie să fie pedepsiţi penal", a adăugat ea. Olguţa Vasilescu a precizat că PSD se va adresa ambasadorului Gitenstein şi va înainta o scrisoare companiei Bechtel.

Dacă Bechtel nu reacţionează la declaraţiile preşedintelui român, înseamnă că le acceptă tacit şi că a furat statul român, condiţii în care PSD este decis să sesizeze DNA, a mai spus senatorul social-democrat. PSD îi solicită şi lui Traian Băsescu să facă publice dovezile privind potenţialele interese sau acte de corupţie legate de contractul cu Bechtel.

Traian Băsescu a declarat, la întâlnirea de la Washington cu reprezentanţii comunităţii româneşti, răspunzând unei întrebări privind Bechtel, că Banca Mondială ar fi trebuit să recomande României să nu facă acest contract. "Construiam cea mai scumpă autostradă din lume într-un contract în care ambii parteneri au vrut să fure. Un contract care s-a atribuit fără licitaţie şi un contract care ne-a dus la nişte preţuri exorbitante", a mai declarat şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite