PSD îi cere lui Băsescu să reacţioneze la declaraţia privind revizuirea graniţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kőszegi Zoltán, parlamentar FIDESZ
Kőszegi Zoltán, parlamentar FIDESZ

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan îi cere lui Traian Băsescu să ia poziţie faţă de declaraţia parlamentarului maghiar Zoltan Koszegi, membru al partidului Fidesz, care a spus că, în opt ani, ar putea fi cerută revizuirea graniţelor României.

,,Din moment ce domnul Băsescu este un susținător declarat al partidului Fidesz și un apropiat al lui Viktor Orban, se impune o reacție urgentă din partea sa. Dacă nu va avea nicio reacție în legătură cu intenția declarată a unui deputat Fidesz de revizuire a granițelor României, înseamnă că TraianBăsescu pune interesul național mai prejos decât relațiile sale cu partidul de guvernământ din Ungaria”, a menţionat Ivan într-un comunicat de presă.

Potrivit eurodeputatului PSD, românii trebuie să știe dacă președintele suspendat susține inclusiv acest demers formulat de un oficial maghiar sau dacă relațiile sale de prietenie cu FIDESZ se opresc atunci când vine vorba de intersul național.

,,Mă tem că Traian Băsescu va prefera să păstreze bunele relații cu Fidesz și că va ignora o afirmație care vizează integritatea teritorială a României. Și totodată mă tem că, dacă Traian Băsescu va călca în picioare cele 7,4 de milioane de voturi împotriva sa și va reveni în fruntea țării, nu va avea tăria de caracter să condamne astfel de declarații și intenții anti-românești”, a conchis Cătălin Ivan.

Declaraţia privind revizuirea graniţelor a fost făcută de Zoltan Koszegi la tabăra Tineretului Maghiar de la Borzont, județul Harghita, potrivit politics.hu. 

„Dacă Fidesz se întăreşte şi dacă Ungaria devine mai puternică din punct de vedere economic dar şi din alte puncte de vedere, chestiunea revizuirii graniţelor ar putea fi ridicată oficial în decurs de opt ani“, a declarat parlamentarul Zoltan Koszegi.

Potrivit purătorului de cuvânt al Fidesz, Gabriella Selmeczi, Zoltan Koszegi a făcut declarația în nume personal și aceasta nu reprezintă poziția partidului condus de premierul Viktor Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite