PSD ii cere lui Basescu sa medieze criza politica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a cerut, ieri, "autorului moral si politic" al crizei generate de demisia premierului Tariceanu, presedintele Traian Basescu, sa medieze aceasta criza. "Este o

Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a cerut, ieri, "autorului moral si politic" al crizei generate de demisia premierului Tariceanu, presedintele Traian Basescu, sa medieze aceasta criza. "Este o dovada de lipsa de responsabilitate pentru un presedinte sa stea. in momente de criza politica trebuie sa intervina si sa medieze gasirea unei solutii", a spus Geoana, adaugand ca Basescu "nu trebuie sa stea ascuns la Cotroceni, bucuros ca actorii de nivelul doi pe care i-a pus sa joace aceasta comedie executa scenariul comandat". Potrivit liderului PSD, "este o criza cu un cost incalculabil pentru Romania, indusa de presedintele Traian Basescu si complicii sai". Iar principalul complice este nimeni altcineva decat premierul Calin Popescu Tariceanu. "In ciuda crizei medicamentelor, a situatiei dramatice provocate de inundatii, a haosului fiscal si din agricultura, a abandonarii pensionarilor, domnul Tariceanu se relaxeaza pe plaja". "Ii urasc sincer pe cei care, in mod cinic, abandoneaza lupta", a adaugat Geoana, referindu-se, evident, tot la Tariceanu. "Premierul Tariceanu si PNL se prefac ca nu vad ca li se aplica exact acelasi tratament politic care a fost aplicat de PD si de Traian Basescu in timpul guvernarii CDR", a spus Geoana, apreciind ca PNL "e condamnat sa plateasca factura acestei guvernari dezastruoase si se indreapta catre destinul PNTCD".
PSD il reactiveaza pe Iliescu
"Romania nu are nevoie de anticipate, ci de o guvernare mai buna. Avem nevoie de un alt guvern, dar nu cu pretul punerii tarii pe butuci, pentru ca trebuie sa prindem ultimul tren al integrarii europene", a spus liderul PSD. In cazul in care alegerile anticipate devin singura solutie, PSD este pregatit sa intre energic in campanie. Campanie pentru care se vede nevoit sa apeleze la serviciile presedintelui-fondator al partidului, Ion Iliescu, de care s-a descotorosit la congresul din aprilie. "Vom folosi tot armamentul din dotare", a spus liderul PSD, precizand ca au fost purtate discutii in acest sens si cu Ion Iliescu, care - spune Geoana - si-a exprimat disponibilitatea de a ajuta partidul. Potrivit celui care l-a detronat pe Iliescu, fostul presedinte are locul sau in aceasta echipa din care oameni competenti, credibili vor iesi serios la bataie in perioada urmatoare. Si cum PSD a intrat deja in precampanie electorala, Mircea Geoana le-a solicitat tuturor membrilor partidului sa-si intrerupa orice vacanta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite