PPE i-a primit pe democrati, dar i-a respins pe conservatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Politic al Partidului Popular European (PPE) a decis, luni seara, cu unanimitate de voturi, ca PD sa primeasca statut de observator in cadrul acestei formatiuni europene. Conducerea popularilor

Biroul Politic al Partidului Popular European (PPE) a decis, luni seara, cu unanimitate de voturi, ca PD sa primeasca statut de observator in cadrul acestei formatiuni europene. Conducerea popularilor europeni a respins, in aceeasi sedinta, cererea Partidului Conservator de a accede cu acelasi statut in grupul PPE.
Este pentru prima oara cand PPE primeste in randurile sale un partid care anterior a facut parte din Internationala Socialista.
Imediat ce Roma-nia va intra in Uniunea Euro-peana, PD va deveni mem-bru cu drepturi depline al PPE.
Potrivit unui participant la discutiile din Biroul Politic, liderii formatiunii europene au reprosat Partidului Conservator ca a participat la alegeri pe liste comune cu PSD, iar ul-terior nu a urmarit decat sa ramana in continuare la putere.
Conservatorii isi cauta alta familie europeana
"Nu stam la usa nima-nui", a declarat purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca, marti, dupa ce Partidul Popular European a decis sa nu primeasca formatiunea conservatorilor in randul observatorilor. Bogdan Ciuca a mai declarat ca existau tra-tative si cu alte formatiuni po-litice europene, iar acum aceste negocieri vor fi relansate. El a spus ca PC se va orienta spre alta familie europeana, cu o doctrina apropiata conservatorilor, de cen-tru-dreapta. Bogdan Ciuca a adaugat ca ,Partidul Conservator transmite felicitari domnului Traian Basescu si domnului Emil Boc pentru performantele de a aduce PD laolalta cu domnul Gheorghe Ciuhandu si fostul PNTCD in aceeasi familie europeana. Le dorim succes in noul drum pe care au pornit strans uniti". Ciuca s-a declarat nemultumit ca fostul PNTCD a facut recomandari impotriva acceptarii PC la Partidul Popular European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite