PPE: Dacă nu sunt lucruri grave eurodeputaţii francezi vor vota pentru aderarea României la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE) din Parlamentul European, Joseph Daul, a declarat că, dacă nu există lucruri foarte grave, parlamentarii francezi ai Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP) vor vota pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

El a făcut această declaraţie sâmbătă, la Pojorâta, jud. Suceava, unde se află într-o vizită de două zile, la invitaţia lui Gheorghe Flutur, preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, transmite Mediafax

Joseph Daul a explicat că Partidul Democrat Liberal şi UMP fac parte din aceeaşi familie politică şi că trebuie să discute toate aceste probleme.

"Regulile sunt aceleaşi pentru toată lumea. Membrii UMP din PPE din Parlamentul European, care sunt 27, vor vota pentru aderarea României la Schengen. Franţa, ca şi Germania, pune întrebări. Preşedintele Băsescu a spus că are răspunsuri la întrebările care se pun. Am discutat şi am văzut că există răspunsuri chiar şi la problemele care se pun între România şi Bulgaria, asta în cazul în care se va decide separarea", a explicat preşedintele Partidului Popularilor Europeni din Parlamentul European.

"Eu sunt aici ca să ajut la acest lucru.  În acest moment se discută, încă se negociază şi trebuie găsită o soluţie ca să adere amândouă ţările, bineînţeles dacă nu există nişte lucruri foarte, foarte grave ", a spus Joseph Daul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite