PNţCD visează la relansare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tărăniştii au organizat, ieri, o sesiune de comunicări care a avut ca subiect "Nevoia de creştin-democraţie şi de PNţCD în România", cu ocazia aniversării a 80 de ani de la fuziunea dintre

Tărăniştii au organizat, ieri, o sesiune de comunicări care a avut ca subiect "Nevoia de creştin-democraţie şi de PNţCD în România", cu ocazia aniversării a 80 de ani de la fuziunea dintre Partidul Naţional Român din Transilvania şi Partidul ţărănesc din Regat. Principalii lideri ai partidului au vorbit despre oportunitatea revenirii PNţCD pe scena politică şi au evocat personalitatea unor oameni precum Simion Bărnuţiu, Iuliu Maniu, Ion Mihalache şi Corneliu Coposu.
Preşedintele partidului, Gheorghe Ciuhandu, a arătat că "PNţCD este menit nu doar să existe şi să intre în parlament, el trebuie să constituie alternativa creştin-democrată care să aducă România în rândul ţărilor europene dezvoltate". Ciuhandu consideră că "marea familie populară creştin-democrată şi conservatoare" are nevoie de un partid puternic în România. Vicepreşedintele partidului, deputatul Aurelian Pavelescu, a declarat că partidul "revine" pentru a-şi consolida rolul în viaţa politică românească de după aderarea la UE. Pe lângă liderii ţărănişti, la manifestare a fost prezent şi senatorul liberal Puiu Haşotti, care a spus că este normal ca PNţCD să revină în parlament, unde să fie o vocea puternică în prim-planul politicii româneşti. El a spus că, în acest sens, PNţCD se bucură de tot sprijinul PNL. Haşotti a vorbit despre compatibilitatea dintre cele două partide, "care au un trecut glorios şi au făcut România modernă".Invitat şi el la manifestare, fostul preşedinte Emil Constantinescu a precizat că este în continuare alături de PNţCD şi de ideile pe care acest partid le reprezintă. El a subliniat că PNţCD trebuie să devină însă un partid viu, care să privească spre viitor şi să abordeze un proiect istoric adevărat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite