PNL îşi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură pe Legea educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii îşi vor retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură pe Legea educaţiei, a anunţat liderul acestora, Crin Antonescu, care a adăugat că angajarea răspunderii Guvernului, declarată neconstituţională, nu trebuie cauţionată de declanşarea moţiunii.

Antonescu a susţinut că angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei este neconstituţională, lucru arătat de o manieră clară de verdictul Curţii Constituţionale.

"În sensul acesta, dacă noi continuăm un demers care a fost iniţiat înainte de verdictul Curţii, atunci îi dăm o legitimitate care ne-ar putea duce la alte discuţii. În momentul în care noi considerăm că verdictul Curţii înseamnă retragerea asumării de către premier, evident ne retragem moţiunea de cenzură şi, dacă premierul persistă în anagajare, atunci, în baza deciziei anterioare, vom ataca din nou la Curte", a spus preşedintele PNL.

Social democraţii au decis să nu urmeze exemplu liberalilor şi îşi menţin semnăturile pe moţiune.

"Este decizia PSD. Nu o schimbă pe a noastră. Sunt cumva surprins pentru că văzusem chiar de la oameni din PSD aceeaşi interpretare ca a noastră, cum este juristul Alexandru Atanasiu. (...) Cert e că PNL nu poate cauţiona demersul anticonstituţional al premierului Boc", a precizat Antonescu.

Potrivit liderului liberal, cine nu îşi retrage semnăturile îl legitimează pe premierul Emil Boc în privinţa angajării răspunderii, care a fost declarată meconstituţională, şi îl protejează şi pe preşedintele Traian Băsescu.

"Evident că şansele unei moţiuni de cenzură de a trece sunt minime, sunt zero, şi nu am face în felul acesta decât să îl scăpăm pe domnul Boc şi, indirect, pe domnul preşedinte Băsescu de o grijă. Pentru că dacă domnul Boc persistă în angajarea răspunderii împotriva verdictului Curţii, noi nu mai depunem moţiune de cenzură în raport cu un demers declarat neconstituţional şi atunci facem un nou atac la Curte şi se pune propblema pentru primul-ministru şi pentru preşedinte în faţa actului promulgării de a se situa în afara Constituţiei", a subliniat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite