PNL doreşte desfiinţarea completă a asigurărilor sociale de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Nicolăescu
Eugen Nicolăescu

Preşedintele Comisiei de sănătate din PNL, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, într-o dezbatere, că PNL doreşte schimbarea modului de finanţare din domeniu prin desfiinţarea completă a asigurărilor sociale de sănătate.


"Dorim să nu se mai plăteasă cele 10,7 puncte procentuale din venitul salariatului", a spus Nicolăescu.

Fostul ministru a adăugat că această contribuţie se va înlocui cu cea de la bugetul de stat, la care se va adăuga o taxă de solidaritate, care ar putea fi între 3 şi 5% din salariul unui angajat şi asigurările private, complementare, care pot fi deductibile din impozitul pe venit al fiecărui salariat.

Nicolăescu a declarat, la finalul dezbaterii, că este nevoie de o soluţionare rapidă a crizei medicamentelor citostatice, situaţia fiind disperată atât pentru adulţi cât şi pentru copii. El a adăugat că trebuie rezolvate şi problemele din domeniul farmaceutic, unde plăţile sunt întârziate şi multe farmacii intră în insolvenţă.

Eugen Nicolăescu a mai spus că, în urma discuţiilior din cadrul seminarului, s-a stabilit formarea unor grupuri de lucru, pe domenii de activitate, în umătoarele luni, pentru a se ajunge la o formă de modificare a legislaţiei şi la semnarea unor acorduri cu societatea civilă şi cu cea medicală.

Potrivit preşedintelui Comisiei de sănătate din PNL, se doreşte ca în cursul verii să fie creionat bugetul sănătăţii, după o discuţie cu cei din PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite