PNL contestă taxa de solidaritate propusă de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intenţia Guvernului de a impozita cu încă 16% pensiile şi salariile din sistemul bugetar care depăşesc 4.500 lei pe lună se loveşte de opoziţia liberalilor.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Arad, referitor la taxa anunţată de premierul Ponta, că mărirea unor impozite nu reprezintă  o soluţie. „Eu nu o văd bine, în sensul că nu cred că este o soluţie. Nu am crezut niciodată că mărirea unor impozite este de natură să rezolve ceva", a arătat Antonescu.

Copreşedintele USL s-a arătat nemulţumit că în interiorul Uniunii nu s-au purtat discuţii privind o impozitare suplimentară. „Taxa asta de solidaritate e totuşi o formulă care excede înţelegerea noastră pe formula fiscală şi din punctul ăsta de vedere, dacă nu sunt argumente foarte concrete, eu, unul, nu susţin o asemenea măsură", a spus lideul PNL.

Poziţia lui Crin Antonescu este împărtăşită şi de vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu. El a afirmat într-un interviu la RFI că supraimpozitarea bugetarilor „în niciun caz nu este corectă", precizând că, oricum, plafonul de 4.500 de lei este „nerealist", şi ar trebui mărit la opt-nouă mii.

De partea cealaltă, premierul Victor Ponta a adoptat o poziţie împăciuitoare, declarând că preşedintele PNL are o poziţie corectă în privinţa taxei de solidaritate deoarece tema nu a fost discutată în USL.

„Crin are dreptate, nu am discutat subiectul în USL, de aceea vorbim de o intenţie, nu de o decizie. Cei care lucrează în zona bugetară şi au venituri mari trebuie să fie solidari cu cei care au venituri mici. Trebuie să ne gândim împreună la o soluţie", a spus Ponta. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite