PNL îl vrea tot pe Dobre la relaţia cu parlamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

nu-i comunice şefului statului hotărârea prin intermediul presei. Mesajul pe care Tăriceanu l-a făcut public a fost acela că va mai analiza scrisoarea pe care a primit-o de la Cotroceni şi că

nu-i comunice şefului statului hotărârea prin intermediul presei. Mesajul pe care Tăriceanu l-a făcut public a fost acela că va mai analiza scrisoarea pe care a primit-o de la Cotroceni şi că va emite un răspuns oficial "în timpul potrivit". Cu toate acestea, primul-ministru a lăsat să se înţeleagă foarte clar că Dobre nu va fi retras. "Domnul Victor Dobre este o persoană competentă, care s-a achitat cu multă responsabilitate de sarcinile pe care le-a avut la MAI şi în coordonarea eforturilor pe zona inundaţiilor (...) Nu pot să-mi imaginez că depindem de un singur om, fie el foarte profesionist. Sunt convins că există în România şi alte persoane care au pricepere organizatorică şi neîndoios Victor Dobre va putea să împărtăşească din experienţa pe care a căpătat-o. Ce facem, de exemplu, dacă avem alegeri anticipate şi dl. Victor Dobre trebuie să se retragă pentru că guvernul demisionează? Este acelaşi lucru, nu?", i-a răspuns Tăriceanu lui Băsescu.
şeful guvernului a venit, ieri, la şedinţa DP fără intenţia de a supune dezbaterii forului poziţia faţă de Dobre, astfel încât subiectul nici nu a figurat pe ordinea de zi oficială. Abia la finalul discuţiilor, Tăriceanu le-a relatat membrilor DP decizia de a nu renunţa la numirea actualului secretar de stat în MAI în postul deţinut până de curând de Bogdan Olteanu. Potrivit unor surse liberale, Tăriceanu a spus că nu vrea să dea amploare în presă acestei chestiuni şi că va comunica pe cale instituţională cu preşedintele Traian Băsescu. Acum două zile, preşedintele României i-a scris premierului că nu este de acord cu numirea lui Dobre în funcţia de ministru, întrucât este nevoie de acesta la Ministerul de Interne, pentru a gestiona posibilele inundaţii care vor sosi în 2006. Potrivit Constituţiei, preşedintele este cel care, la propunerea premierului, îi numeşte pe membrii guvernului, în caz de "vacanţă a postului". Este însă pentru prima oară când şeful statului refuză să semneze decretul de numire, invocând chestiuni de oportunitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite