PNL stârpeşte disidenţa de la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Popa, autorul tezelor liberale de la Cluj, a fost exclus din partid. El anunţă că va contesta decizia Viceprimarul liberal de Cluj, Adrian Popa, a fost dat afară din partid de

Adrian Popa, autorul tezelor liberale de la Cluj, a fost exclus din partid. El anunţă că va contesta decizia

Viceprimarul liberal de Cluj, Adrian Popa, a fost dat afară din partid de conducerea centrală, la recomandările venite din teritoriu. Decizia filialei PNL a fost motivată de rezultatele slabe la alegerile europarlamentare şi atacurile la adresa conducerii PNL enunţate în tezele liberale de la Cluj.

Excluderea lui Popa va fi finalizată la întrunirea Delegaţiei Permanente, din 20 martie. Pe lângă motivaţiile amintite, între Adrian Popa şi liderul judeţean Marius Nicoară există un conflict mai vechi. Popa a căzut în dizgraţia lui Nicoară, anul trecut, când viceprimarul s-a deplasat la Autoritatea Aeronautică la Bucureşti, unde a avertizat că extinderea aeroportului, dorită de Nicoară, blochează dezvoltarea imobiliară a oraşului.

Popa a prezentat atunci zgârie-norii lui Arpad Paszkany, care se interpuneau pe culoarul de zbor al noii piste extinse. Relaţia lui Popa cu Paszkany este de notorietate, aceştia recunoscând că se cunosc de foarte mult timp, viceprimarul fiind inclusiv plecat în concediu, imediat după scandal, cu avionul privat al afaceristului.

În schimb, Paszkany este în conflict cu Nicoară de circa doi ani, după ce licitaţia pentru mallul de la Casa Tineretului a ajuns dosar la DNA, la solicitarea finanţatorului CFR, care s-a considerat defavorizat de autorităţile judeţene, fiind declarat câştigător afaceristul ieşean Iulian Dascălu. Chiar dacă Popa nu a confirmat încă destinaţia sa politică viitoare, apropierea de PDL este mai mult decât posibilă, având în vedere relaţia sa bună cu primarul Emil Boc.

Popa contestă decizia

Viceprimarul liberal a anunţat că va contesta decizia Delegaţiei Permanente dacă acest for va aproba hotărârea Biroului Politic Naţional. "Voi contesta decizia Delegaţiei Permanente după ce voi vedea motivaţia pe care o are. Până atunci sunt membru PNL", a afirmat, ieri, Adrian Popa. El spune că mandatul său de viceprimar nu este ameninţat.

Manifest liberal împotriva "grupării Tăriceanu - Olteanu"

Adrian Popa a fost exclus din PNL după ce conducerea judeţeană a propus sancţiuni disciplinare împotriva acestuia, pentru încălcarea statutului. Popa, alături de consilierii locali ai PNL, a lansat în data de 12 februarie 2008 "Manifestul liberal de la Cluj-Napoca", pe care l-a numit "o nouă platformă" şi care include principii liberale. El a acuzat existenţa unei "grupări" formate în jurul premierului Călin Popescu Tăriceanu şi a vicepreşedintelui Bogdan Olteanu.

Pe blogul său, Popa a acuzat, în multe rânduri, conducerea centrală a PNL de "pedeserizare". "Ieşiţi de sub papucul PSD, de sub papucul lui Mircea Geoană şi de sub cel al lui Viorel Hrebenciuc. Nu mai distrugeţi liberalismul, că se învârteşte Brătianu în mormânt dacă vă vede. Salvaţi liberalismul şi PNL, atât cât se mai poate salva. Nu sacrificaţi totul de dragul scaunelor, funcţiilor şi imunităţilor voastre", scrie viceprimarul liberal, citând un pasaj din Manifestul de la Cluj.

Ieşiţi de sub papucul PSD, de sub papucul lui Mircea Geoană şi de sub cel al lui Viorel Hrebenciuc. Nu mai distrugeţi liberalismul, că se învârteşte Brătianu în mormânt.
Adrian Popa, viceprimarul Clujului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite