PNL anunţă că va scoate medicii şi avocaţii din parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii şi avocaţii aleşi parlamentari vor fi obligaţi să opteze între a rămâne în forul legislativ sau a-şi continua profesia. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, ieri, după

Medicii şi avocaţii aleşi parlamentari vor fi obligaţi să opteze între a rămâne în forul legislativ sau a-şi continua profesia. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, ieri, după întâlnirea cu senatorii şi deputaţii PNL, că pachetul legislativ de reformă a sănătăţii, care urmează să fie adoptat prin asumarea răspunderii guvernamentale, cuprinde o prevedere care interzice medicilor care profesează să deţină, în paralel, un loc în Legislativ.
În ceea ce-i priveşte pe avocaţi, Tăriceanu a arătat că PNL nu are încă un proiect în acest sens, dar că trebuie aplicată aceeaşi măsură ca în cazul medicilor. "ştiu că vom avea o frumoasă opoziţie şi că se va crea un grup transpartinic, transparlamentar de presiune, ca în cazul legilor din sănătate", a spus Tăriceanu. De altfel, prevederile de incompatibilitate au aprins deja câteva spirite în partid, medicii-parlamentari ai PNL arătându-se extrem de nemulţumiţi. Ieri, ministrul sănătăţii a avut un scurt schimb de replici cu deputatul Mircea Cinteză, preşedintele Colegiului Medicilor din România.Conform unor surse, acesta din urmă i-a reproşat lui Eugen Nicolăescu că legile sale de reformă sunt proaste, pentru că încalcă drepturile membrilor acestei bresle.Cinteză şi-a sprijinit argumentaţia şi pe o scrisoare a Colegiului Medicilor din Germania, care critică mai multe aspecte din pachetul de legi. În replică, ministrul sănătăţii l-a acuzat pe parlamentar că dezinformează şi că s-ar afla, de fapt, în spatele respectivului document.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite