PNL, gata să-l scoată basma curată pe Morega

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful PNL Gorj, Ilie Morega, va fi nevoit să clarifice astăzi, în faţa Delegaţiei Permanente a partidului, scandalul legat de strângerea cotizaţiilor. Chiar dacă există mai multe voci care

Şeful PNL Gorj, Ilie Morega, va fi nevoit să clarifice astăzi, în faţa Delegaţiei Permanente a partidului, scandalul legat de strângerea cotizaţiilor. Chiar dacă există mai multe voci care susţin excluderea din partid, este puţin probabil ca liderii liberali să voteze sancţionarea reprezentantului lor de la Gorj.

O soluţie pentru îndepărtarea atenţiei publice de la subiect ar putea fi înfiinţarea unei comisii interne de anchetă, care să stabilească dacă Morega strângea bani pentru centru sau doar colecta cotizaţiile membrilor. Difuzarea înregistrării şedinţei conducerii PNL Gorj i-a prins pe picior greşit pe liderii partidului, care s-au încurcat în explicaţii. De la Bruxelles, premierul Călin Popescu Tăriceanu a precizat că nu este la curent cu acest scandal. Varianta unei anchete interne la organizaţia gorjeană a fost vehiculată de vicepreşedintele Eugen Nicolăescu, în timp ce viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban, a susţinut că liderul gorjean vorbea despre strângerea semnăturilor pentru susţinerea candidaţilor la Parlamentul European. Potrivit lui Orban, Morega l-a informat telefonic că discuţia înregistrată şi apărută în presă se referea la completarea tabelelor de semnături, care trebuiau depuse la centru până astăzi. Şeful PNL Gorj l-a contrazis însă într-o declaraţie pentru Mediafax, unde a precizat că discuţiile respective au vizat strângerea banilor ce reprezintă cotizaţiile membrilor de partid, nu sume de altă natură.

Decorat de Ceauşescu, campion la traseism

Dan Ilie Morega a fost activist de bază al PCR, fiind recompensat de Nicolae Ceauşescu cu titlul de "Erou al muncii socialiste". Potrivit unor martori, în decembrie 1989, s-a refugiat într-o unitate militară din Tg. Jiu pentru a scăpa de furia mulţimii care striga "Jos Ceauşescu!" şi "Jos Morega!".

După Revoluţie, actualul subprefect a activat ca membru FSN încă din 1990. Din 1992 a fost director al Fondului Proprietăţii de Stat (FPS) Gorj, ocupându-se de nenumărate privatizări dubioase, prefect PDSR din 1996. În 2000 trece la ApR, revenind apoi la PSD, pentru a fi numit de Adrian Năstase inspector guvernamental pentru Oltenia. În iunie 2003 se mută la PNL Câmpeanu, preia preşedinţia filialei Gorj, iar în noiembrie 2003, în urma fuziunii PNL(C) cu PNL, refuză înscrierea ca simplu membru în partid şi trece la PRM. Se întoarce în 2004 la liberali ca preşedinte al organizaţiei judeţene. În vara anului trecut, ministrul Cristian David l-a numit pe Morega consilier guvernamental pe probleme de fonduri comunitare, însă acesta a fost demis de premier după numai două zile.

Dacă Morega se vrea un nou Mischie, înseamnă că Alianţa a pierdut o bătălie în Gorj. Avea ocazia să arate o altă faţă a politicii în Gorj după căderea lui Mischie.
Traian Băsescu
în timpul campaniei electorale din 2004

În 2000 îl ataca pe Tăriceanu

Morega este autorul unei cărţi, intitulată "România între prăbuşire şi relansare economica", publicată în 2000, în care îi atacă dur pe reprezentanţii actualei puteri. "Poţi oare să nu-ţi pui întrebarea dacă domnii miniştri Tăriceanu şi Berceanu judecă cu altceva decât cu capul?", "Cu miniştri ca Băsescu, Berceanu sau Babiuc, PD o să ajungă la dimensiuni liliputane" sau "Din 1997 începe prăbuşirea economiei sub monstruoasa guvernare CDR-PD-UDMR" sunt câteva citate din lucrarea liderului liberal gorjean.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite