PNL amână reforma în Sănătate din cauza legilor justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii vor mai întârzia adoptarea legilor de reformă a sănătăţii, deşi ministrul Eugen Nicolăescu aştepta decizia politică pentru a-şi putea trece rapid de Legislativ actele normative.

Liberalii vor mai întârzia adoptarea legilor de reformă a sănătăţii, deşi ministrul Eugen Nicolăescu aştepta decizia politică pentru a-şi putea trece rapid de Legislativ actele normative.
PNL a decis, luni, să lărgească pachetul care va fi promovat prin asumarea răspunderii guvernamentale prin introducerea legii de organizare şi funcţionare a CNSAS. Mai mult, spre dezamăgirea lui Nicolăescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a anunţat pe membrii Delegaţiei Permanente că ministrul justiţiei, Monica Macovei, şi-a exprimat intenţia de a aduce noi modificări de urgenţă legislaţiei din domeniu. Potrivit unor surse liberale, Tăriceanu a arătat că Macovei i-a cerut acordul pentru introducerea în pachetul de asumare a răspunderii a unor adăugiri la legile din domeniu. Sursele citate susţin că, deşi primul-ministru nu a detaliat solicitarea ministrului justiţiei, liberalii nu au fost de acord cu acest lucru. Mai mult, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a asigurat pe membrii Delegaţiei Permanente că va încerca s-o convingă pe Macovei să renunţe la ideea sa. În orice caz, decizia de a mai amâna trecerea prin parlament a controversatelor legi din domeniul sanitar l-a nemulţumit pe ministrul Eugen Nicolăescu, care insistă pentru adoptarea cât mai rapidă a acestora. Delegaţia Permanentă, reunită la Iaşi, nu a stabilit data exactă la care pachetul respectiv să intre în Legislativ.

Liberalii lasă baltă fuziunea cu PD
În pofida declaraţiilor publice favorabile fuziunii cu PD, liberalii par să fi clasat subiectul. La doar câteva ore de la reuniunea Alianţei D.A., de la Gura Humorului, Delegaţia Permanentă a PNL a pus punct problemei, căzând tacit de acord că acest obiectiv nu se poate realiza prea curând. Surse participante la şedinţă susţin că premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a explicat membrilor Delegaţiei că fuziunea cu PD nu poate fi făcută în pripă, doar pentru că democraţii insistă pentru acest lucru. "Noi am vrut să facem fuziunea, am lansat o invitaţie democraţilor la Congresul din februarie 2005, dar ei nu au răspuns atunci. Acum vin şi insistă pentru fuziune... Ei bine, în momentul de faţă, noi avem alte priorităţi şi n-o să ne grăbim doar pentru că PD vrea aşa", a arătat Tăriceanu, potrivit surselor citate. De altfel, ideea generală în rândul liberalilor este aceea că discuţia despre unirea cu PD trebuie tărăgănată până se va stinge de la sine.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite